Çar. May 1st, 2024

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tatlıses’in adını verdikleri müzenin açılışında, sanatçıyı da görmek istediklerini belirtti.


Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 24-25 Eylül’de açılışını yapmayı planladıkları ve İbrahim Tatlıses’in adını verdikleri müzik müzesinin açılışında, sanatçıyı da görmek istediklerini belirtti.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Fakıbaba, ”Bir zamanlar Urfa’da müziğin kalbinin attığı yer olarak ün yapan” Harrankapı’daki ”Yasin’in Kahvesi”ni müzik müzesine dönüştürüp, sanatçı İbrahim Tatlıses’in adını vermeyi kararlaştırdıklarını hatırlattı.

Geçmiş dönemlerde kentin yetiştirdiği birçok müzisyen ve sanatçının mekanı olan ”Yasin’in Kahvesi”ne Tatlıses’in adının verilmesinin bir Şanlıurfalı olarak kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Fakıbaba, bu kararın alınmasında emeği geçen belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Restorasyonu devam eden müzenin açılışını ay sonunda yapmayı planladıklarını aktaran Fakıbaba, ”Ben buradan hemşehrilerime bir müjde de vermiş olayım. Eğer şartlar elverişli olursa 24-25 Eylül tarihlerinde açılışını yapmayı planladığımız müzik müzesinde İbrahim Tatlıses’i de aramızda görmekten şeref duyarız” ifadelerini kullandı.

İbrahim Tatlıses’in yalnızca Şanlıurfa‘nın değil Türkiye’nin bir gururu olduğunu ifade eden Fakıbaba, Tatlıses ile sürekli görüşme halinde olduklarını anlatarak, sanatçının sağlığının her geçen gün iyiye gittiğini kaydetti.

Şanlıurfa Belediyesinin kentteki tarihin gün yüzüne çıkarılması adına çok önemli rölöve ve restorasyon çalışmaları yaptığını da dile getiren Fakıbaba, ”Yasin’in Kahvesi” gibi Harrankapı’da ”Doğu Surlarının Açığa Çıkarılması Projesi” çalışmalarında da sona gelindiğini bildirdi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen