Per. May 2nd, 2024

Beyoğlu’nda bir grup eşcinsel, barış yürüyüşü yaptı.


Eyleme, İstanbul Bağımsız milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ile avukat Eren Keskin de katıldı.
Barış yürüyüşü için yaklaşık 200 kişilik grup, saat 18.00 sıralarında Taksim Meydanı’nda toplandı. İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Kadın Kapısı, Kaos GL, MorEL Eskişehir, Pembe Hayat, Morel Eskişehir, İzmir Siyah Pempe Üçgen ve Koas GL adlı sivil toplum örgütleri tarafından desteklenen yürüyüşe, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku`nun desteklediği İstanbul milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Avukat Eren Keskin de katıldı.
Yürüyüş öncesi konuşma yapan Avukat Eren Keskin, "Bugün aynı zamanda 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümünün ön günü. Aslında etnik kimlikler sadece 12 Eylül darbesi döneminde reddedilmedi. Bu ülke etnik kimlikler reddedilerek kuruldu. O nedenle de ötekileştirilen tüm kesimlerin birlikte mücadeleye ihtiyacı var." dedi.
İstanbul Bağımsız Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, "Bu gökkuşağı rengindeki bayrak her şeyi özetliyor. Ancak her renk bir arada olursa hayat güzel olur ve bizim ihtiyacımız olan da bu. Böylesi günlerde de barışın sesini daha fazla yükseltmeye ihtiyaç var ve yine böyle bir günde duyarlılık göstererek barışın sesini yükseltmek için sokağa çıkmanız biz BDP milletvekilleri için de oldukça anlamlıdır." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından grup, gökkuşağı bayrağı açarak Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşü geçti. Eylemciler, yürüyüş sırasında sık sık `Yaşasın halkların kardeşliği’, ‘Öldürmeyeceğiz, ölmeyeceğiz. Kimsenin askeri olmayacağız’, ‘Nefrete inat, yaşasın hayat’ şeklinde slogan attı.
Yürüyüş sırasında oturma eylemi de yapan gruba milletvekilleri de eşlik etti.
Galatasaray Meydanı`nda grup adına açıklama yapan Ebru Kıranc, barış için sokaklarda olduklarını söyledi.
Kırancı, "Ne acı ki bugün, barış umutlarının az da olsa canlandığı, müzakerelerin gizli ya da açık sürdürüldüğü bir dönemde yeniden savaş senaryoları devreye sokulmuştur. Üstelik 90`lı yılların insanlık dışı yöntemleri yeniden kullanılmaya başlanmaktadır. Son dönemde artan işkence, orman yakma ve şüpheli ölüm haberleri vahim ve endişe vericidir. Dahası barışın sözünü etmek dahi belli bedelleri göze almayı gerektirmektedir. Savaş çıkaran zihniyetle transseksüelleri öldüren, Kürtleri ve Türkler dışındaki diğer halkları yok sayan zihniyetle eşcinselleri inkar eden zihniyetin, Hrant Dink`in katiline yol verenle kadın cinayetlerine göz yuman zihniyetin aynı. Kısacası yalnızca cephelerde değil, toplumun her alanına yayılmış bir savaş hali söz konusudur. Dünyanın tüm renkleriyle her seferinde daha da kalabalıklaşarak gökkuşağının altında barış şarkıları söylemeye devam edeceğiz." dedi.
Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen