Çar. May 1st, 2024

TFF’nin disiplin talimatında yaptığı düzenlemeyle stada sadece kadınlar ve çocukların alındığı Fenerbahçe – Manisaspor maçı büyük ilgi gördü. Sadece kadın ve çocukların statta seyrettiği maç dünya basınında da geniş yer buldu.


Foto galeri için tıklayın

Erken saatlerden itibaren bilet alabilmek için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ve Suadiye’deki Fenerium mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturarak bekleyen kadın taraftarlar, statta coşkulu bir atmosfer oluşturdu. Stat önünde çocuklarıyla saatlerce sabırla bekleyen kadınlar saatler 18.00’e gelirken tribün kapılarının açılmasıyla tribünlerdeki yerlerini aldılar.

Stada girdikten itibaren tezahüratlar yapmaya başlayan kadınlar ve çocuklar, maç başlayana kadar heyecanı üst seviyede tuttular. Kadınlar ve çocukların tezahüratlarında, ”Burası Kadıköy buradan çıkış yok”, ”Ayağa kalkmayan Cimbom’lu olsun”, ”İşte taraftar işte şampiyon”, ”Her zaman her yerde en büyük Fener” şeklinde ifadeler yer aldı.

Karşılaşmanın başlamasına 40 dakika kala ısınmak için sahaya çıkan Fenerbahçeli futbolcular tribünleri alkışladı. Fenerbahçe Kulübü tarafından basılan 40 bin bilet karşılaşma öncesi tükenince, bileti olmayan kadın ve çocuklar da stada alındı.Bileti olmayan taraftarlar, Fenerium ve Maraton Üst tribünler ile Migros tribünden kimlik kartlarını göstererek, stada girdi. Maçın başlamasına 50 dakika kala dışarda bekleyen taraftarlar için yapılan anonsta ”Maraton tribünü dolmuştur, bekleme yapmayın. Migros tribününe yönelin” diye anons yapıldı. Bu anonstan sonra Migros tribünü önünde yığılma olurken, bileti olmayan taraftarlar maça az bir süre kaldığını, kapıların açılarak içeri alınmalarını istedi. Maç başladıktan sonra da taraftarlar Migros tribününe girmeye devam etti. Sadece kadınlar ve 12 yaş altı çocukların girebildiği maçta, erkek taraftarlar stada yaklaştırılmadı. Stadın etrafında güvenlik önlemi alan polisler, erkekleri stadın etrafına almadı.

Protokol tribünün girişinin karşısındaki büfelerin önünde toplanan binlerce erkek taraftar, kaldırımda tezahüratlar yaparak, takımlarına destek verdi. Erkek taraftarlar, zaman zaman stada giren kadın ve çocuklarla karşılıklı tezahüratlar yaptı. Karşılaşmayı Fenerium alt tribünde izleyen taraftarların üzerlerinde, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım‘ın fotoğrafının bulunduğu tişörtlerle tribünde yer aldılar.

İşte Şükrü Saraçoğlu’nda yaşanan atmosferin dış basındaki yansıması;

BBC:
Fenerbahçe sadece kadın ve çocuklara izin verdi.

La Gazzetta Dello Sport:
Kadınların, futbol zaferi. Fenerbahçe-Manisaspor maçı sadece kadınlara özel.

Bild: Fenerbahçe erkekler olmadan 41 bin kadın ve çocuğa oynadı.

Record: Hangi fotoğraf daha güzel? Kadınların tribünde oluşturduğu görüntü muhteşem

Globo Esporte: Dünyanın en güzel cezası Saraçoğlu Stadında yaşandı.

Chronofoot: Türkiye Futbol Federasyonu, dünya futboluna örnek olacak bir karar verdi.

AP: Tribünler kadınlara kaldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen