Per. May 2nd, 2024

Eğitimin uygulama şeklinde gerçekleştirilen modernleşme çalışmaları okul binalarında da gerçekleştirilmeye başlandı. Bu güne kadar 20 bin 383 derslikli 754 okul inşa eden TOKİ, bu yıl 17 ilde 31 okul daha yapacak.


Toki, başta deprem felaketinden zarar gören Kühtayha’nın Simav, Hisarcık, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinde olmak üzere, 17 farklı ilde ve bu illerin bir çok ilçesinde toplam 568 derslikli 31 okul inşa edecek. Öte yandan, 5 ilde yapılacak 5 okul projesinin ihale tarihi de belli oldu. Bu kapsamda Ordu‘nun Ünye ilçesine 32, Edirne‘nin Keşan ilçesine 24, Ankara‘nın Kalecik ilçesine 16, Hatay‘ın Kırıkhan ilçesine ise 24 derslikli okul projesi hazırlandı.

Hisarcık ve Şapane’ye 8 derslikli birer ilköğretim okulu kazandıracak TOKİ, Pazarlar’da ise 16 derslikli lise, 200 kişilik pansiyon ve altyapı ile çevre düzenlemesi yapacak.

TOKİ, Simav‘da ise kız meslek lisesi, 24 derslikli ilköğretim okulu, halk eğitim merkezi ve altyapı ile çevre düzenlemesi inşaatlarına, sözleşmenin imzalanmasıyla başlayacak.

İdare, İstanbul‘da da 9 ilköğretim okulu inşa edecek. Avcılar, Beylikdüzü, Beyoğlu, Esenyurt, Göngören, Küçükçekmece, Sultangazi ve Ümraniye ilçelerine 29 derslikli birer ilköğretim okulu yapılacak.

Büyükçekmece’ye inşa edilecek 24 derslikli okul da TOKİ’nin projeleri arasında. TOKİ’nin ihalesi yapılmış ve sözleşme aşamasına gelmiş diğer okul projeleri ise Kütahya, Balıkesir, Şırnak, Ankara, Afyonkarahisar, Kocaeli, Tokat, Çankırı ve Rize‘nin merkez ve bazı ilçelerinde gerçekleştirilecek.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen