Per. May 2nd, 2024

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Libya ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada,Türk uçaklarının Libya’ya yardım yapacağını belirtti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Libya ziyaretinin ardından, Türk uçaklarının Libya‘ya gıda ve içecek yardımı yapacağını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arap Baharı seferini Libya ziyaretiyle sonlandırdı ve sabaha karşı yurda dönüş yaptı. Erdoğan dönüş yolunda, Türk askeri nakliye araçlarının Libya‘ya yardım yapacağını belirtti. Türk askeri nakliye uçakları, açlık ve susuzluk çeken halka gıda ve su yardımı yaptı.

Başbakan Erdoğan, Arap Baharı seferinin ardından Türkiye‘ye dönüşünde, uçakta Hürriyet gazetesine şunları anlattı:

4 MİTİNG GİBİ TOPLANTI YAPTIK:
Yurtiçinde çok yaptık ama yurtdışında ilk kez bir günde 4 miting gibi toplantı yapmış oluyoruz. Biraz da ses düzeni iyi olsaydı, çok daha güzel bir tablo ortaya çıkacaktı. Tajura’yı gördünüz. Hakeza Misrata’yı, Bingazi’yi de. Türkiye‘ye, bize karşı büyük ilgi var. Bu da omuzlarımıza büyük sorumluluk yüklüyor. Biz Türkiye‘de iktidarıyla, muhalefetiyle konumumuzu, gücümüzü tam kavrayabilsek, inanın dünyada çok daha farklı bir yerde oluruz.

BANA TELEFONDA YALAN SÖYLEDİLER:
Misrata’daki yıkımı gördünüz. Orduları Misrata’ya saldırırken Kaddafi de, oğlu Seyfülislam da bana telefonda yalan söylediler. ‘Misrata’ya bombardıman, saldırı, bunlar El Cezire’nin haberleri, hepsi yalan’ dediler. O yanmış tanklar, zırhlı araçlar kimin? O yakılmış, yıkılmış evler, binalar kimin eseri? Biz bu Misrata’dan 450 yaralıyı gemilerimizle Türkiye‘ye getirip tedavi ettirdik. Kaddafi’ye yaralıları alacak gemiye 12 adet F-16’nın eşlik edeceğini, bir şey yapmaya kalkarsa savaş uçaklarının anında müdahalede bulunacağını söyledim. Gemi F-16’larla gidip döndü.

6 UÇAKLA YİYECEK GÖNDERECEĞİZ:
Önümüzdeki hafta Sirte’ye 6 uçakla yiyecek ve su göndereceğiz. Paraşütle atılacak. Zaten Ulusal Geçici Konsey güçleri Sirte’yi almak üzereler. Ondan sonra Kaddafi’nin elinde önemli yer olarak sadece Sabba kalacak. Libya‘nın yıkılan okullarını, karakollarını, adliye binalarını biz yapacağız. Bu bölgedeki müteahhitleri hızla devreye sokacağız. Ayrıca parlamento binasını biz inşa edeceğiz. Şimdiki parlamento binası, sinemadan dönme ve kirayla oturuyorlar. İdris Sunusi’nin sarayını başkanlık sarayı yapacaklar.

22 TON MALZEME GİTTİ BİLE…

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Başbakan Erdoğan’ın talimatı çerçevesinde dün Libya‘ya 2 adet askeri kargo uçağı ile yaklaşık 200 bin TL tutarında acil tüketime yönelik 22 ton gıda malzemesi gönderdi. Libya‘nın Misrata bölgesinde yer alan Beni Valid Kenti’nde havaalanı bulunmaması nedeniyle, havadan paraşütle atılacak şekilde paketlenmiş gıda maddeleri, uçaktan atılarak Libya vatandaşlarına ulaştırılacak. Acil ihtiyaç durumunun devam etmesi halinde, Başkanlığın acil insani yardım faaliyetleri kesintisiz olarak devam edecek.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen