Cum. May 3rd, 2024

Facebook, yaptığı yeniliklerle her zaman kullanıcılarının yüzünü güldürmüyor. apılan değişiklikler, Facebook üzerinde kullanıcıların örgütlenerek ‘Yeni Facebook’tan nefret ediyoruz, değiştirmekten vazgeçin!’ adlı bir grup kurmasına neden oldu.


750 milyon üzerindeki kullanıcı sayısıyla dünyanın en çok ziyaret edilen sitesi Facebook, yaptığı yeniliklerle her zaman kullanıcılarının yüzünü güldürmüyor. Her ay ortalama 700 milyar dakika üzerine zaman harcanan sitede yapılan değişiklikler, kimi kullanıcılarının tepkisine yol açıyor. Yeni işlevlerin eklenmesiyle kullanıcıların alıştığı bazı özelliklerin değişmesi veya ortadan kalkması, kimi kullanıcıların Facebook’un eski formatını özlemesine neden oluyor.

Son zamanlarda sıkça değiştirilen kullanıcı arayüzünde meydana gelen değişiklerden bazıları şunlar: Haber akışı bölümünü, doğumgünü hatırlatıcısı, fotoğrafların gösteriliş şekli, arkadaş ekleme talebi bildirimleri, etiketlemede onay isteme, profilde cep telefonu numara listesinin izinsiz gösterilmesi..

‘YENİ FACEBOOK’TAN NEFRET EDİYORUZ’

Yapılan değişiklikler, Facebook üzerinde kullanıcıların örgütlenerek ‘Yeni Facebook’tan nefret ediyoruz, değiştirmekten vazgeçin!’ (“We Hate The New Facebook, so STOP CHANGING IT!!! ) adlı bir grup kurmasına neden oldu. 1,5 milyon üzerinde üyesi bulunan bu grupta üyeler Facebook’un yeni formatından nefret ettikleri ve eski formata geri dönmek istediklerine yönelik yorumlarda bulunuyorlar.

ZAMAN TÜNELİ

Kullanıcı tepkileri çığ gibi büyürken Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, ‘Profil’ sayfasını baştan yaratarak ‘Zaman Tüneli’ni geliştirdiklerini açıkladı.

Facebook kullanıcılarının kendileriyle ilgili paylaşmak istedikleri bilgilere yer verdikleri "Profil" sayfasının yerine geçecek olan "Zaman Tüneli" sayfasında kullanıcıların yaşamlarıyla ilgili tüm hikayeleri ve paylaşımları geriye doğru kronolojik sıra içinde yer alacak. Facebook kullanıcıların bu uygulamaya tepki gösterip göstermeyeceği merak konusu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen