Cum. May 3rd, 2024

Yenimahalle Belediyesi, ilçedeki 30 parkta güneş enerjisi kullanarak kabarık faturalara son veriyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, uygulamaya koydukları sistemle elektrik faturalarında ciddi oranda tasarruf ettiklerini belirterek, “Yenimahalle’deki diğer parklarda da güneş enerjisini kullanarak tasarruf etmeye devam edeceğiz. Yenimahalle’ni


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Kabarık Faturalara Son

Parkların aydınlatmasının belediyeye maddi anlamda büyük bir yük getirdiğini belirten Başkan Yaşar, “Belediye kaynaklarını tasarruflu kullanmamız gerekiyor. Bu düşünceden yola çıkarak var olan bir kaynağı yani güneş’i kullanarak aydınlatma yaptık. Her ay yüksek faturalar ödemek zorunda kalıyorduk. Aylık 132 bin TL ödediğimiz faturayı da 24 bin TL’ye indirerek bugüne kadar 242 bin Lira tasarruf ettik” diye konuştu.

Hedef 50 park

Yaşar, bu sene içinde 20 adet parkın daha güneş enerjisi ile aydınlatmak için çalışacaklarını söyledi. Yaşar, parklarda bulunan 72 adet süs havuzunun ise insanların parkları kullanım saatleri ve yoğunluğuna göre ayarlanarak çalıştırılacağını ve bundan da tasarruf sağlanacağını kaydetti.

Sistem nasıl kullanılıyor

Parklara kurulan güneş pilleri, güneşten alınan ışık enerjisini içindeki sistemle bataryalarda elektrik olarak depoluyor. Daha sonra bataryalardan da akşam saatlerinden sabaha kadar aydınlatma sağlanıyor. Ortalama 10 saat sağlıklı aydınlatma yapılan sistem, kış şartlarına uygun olarak tasarlandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen