Çar. May 1st, 2024

Güney Kıbrıs Rumlarının sontaj ısrarı üzerine Türkiye’nin KKTC ile yaptığı attığı kıta sahanlığı anlaşması Yunanistan’ı kızdırdı!


Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras, Türkiye‘nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşması yapmasının uluslararası hukuka aykırı olacağını iddia etti.

Delavekuras yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye‘nin, KKTC ile buna benzer yapacağı her türlü anlaşmanın ”geçersiz ve anlamsız” olacağını ileri sürerek, böyle bir anlaşmanın, ”Kıbrıs Cumhuriye’tinin (Rum) doğal zenginliğini değerlendirmesi konusundaki apaçık egemenlik hakkı uygulamasıyla hiçbir şekilde bağdaştırılamayacağını” kaydetti.

KKTC İLE ANLAŞMA İMZALANDI

Dışişleri Bakanlığı, bugün Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Adanın güneyinde sondaj faaliyetlerine başlaması halinde Türkiye ile KKTC arasında bir Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşması yapılması hususunda mutabakata varıldığını açıklamıştı.

Bakanlık tarafından Türkiye-KKTC Kıta Sahanlığı Sınırlandırması Anlaşması Görüşmeleri başlığı altında yapılan açıklamada, Türk hükümetinin daveti çerçevesinde bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilgili kurum temsilcilerinden müteşekkil bir heyetle Bakanlıkta teknik görüşmeler yapıldığı bildirildi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Yapılan görüşmeler neticesinde Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Adanın güneyinde sondaj faaliyetlerine başlaması halinde Türkiye ile KKTC arasında bir Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşması yapılması hususunda mutabakata varılmıştır."

KKTC hükümetinin daveti üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı başkanlığında Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyetin de yarın KKTC’de temaslarda bulunacağı kaydedildi

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen