Çar. May 1st, 2024

İspanya’nın en varlıklı ve soylu kadınlarından biri olan 85 yaşındaki Alba Düşesi Cayetana Fitz-James Stuart y Silva sonunda muradına erdi ve kendisinden 24 yaş küçük olan sevgilisi Alfonso Diez’le evlendi.


İspanya’nın Sevilla kentinde sahibi olduğu Las Duenas Palace içindeki kilisede üçüncü kez evlenen Düşes’in mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Çiçeği burnunda gelin ve 61 yaşındaki memur kocası Diez gülümseyerek gazetecilere el salladı. 15’inci yüzyıldan kalma malikanede evlenen ikilinin düğününe 38 kişilik bir davetli grubu katıldı. Kentte düğünle ilgili çok sayıda hediyelik eşya satıldı. İspanyol basının yılın düğünü olarak nitelediği dini seremoni öncesinde çevredeki yollar trafiğe kapandı.

Düşes ve 1600 Euro (3984 TL) maaşla çalışan kocasının balayı için Tayland’a gidecekleri açıklandı. Serveti milyarlarca dolarla ölçülen Düşes’in evlenmesi pek de kolay olmadı. Biri kız altı çocuğu, “Bu adam seninle paran için evleniyor” diyerek evliliğe karşı çıktı. Düşes de aşkından vazgeçeceğine servetinin büyük bir bölümünden vazgeçti çocuklarını ikna etmeyi başardı.

Çocuklarının Diez’in kendisiyle parası için beraber olduğu yönündeki iddialarına şiddetle karşı çıkan Alba Düşesi, servetinin elinde kalanı ve kocasıyla kalan yıllarını geçirme kararı aldı. Asıl adı “Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva” olan Düşes, “Alfonso’nun maddi bir beklentisi yok onun tek istediği benim” diyerek aşklarına duyduğu inancı anlatmıştı. Geçmişteki iki evliliğinde de kocaları ölen Düşes, Alfonso Diez’i yıllardır tanıdığını ve ona çok güvendiğini ifade etmişti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen