Per. May 2nd, 2024

1 Ekim’de çalışmaya başlayan Meclis’te ilk grup toplantısını MHP gerçekleştirdi. Bahçeli yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan’a terör üzerinden sert sözlerle yüklendi.


MHP lideri Devlet Bahçeli, PKK’nın saldırısında yaşamını yitirenler için “ciğerim yanıyor” diyen Başbakan’a sert çıktı. Bahçeli, "Eğer ciğerin yanıyorsa, 17 Ekim’de sınır ötesi operasyonun tezkeresini aldıktan sonra sınır ötesi harekatı yap ve Türk bayrağını göndere çek de görelim" dedi.

TBMM’deki MHP Grubu’nda konuşan Bahçeli, hükümetin güvenlik güçlerini harekete geçirerek bir daha indirilmemek üzere Türk bayrağının PKK kamplarının bulunduğu Kandil’e dikilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’ciğerim yanıyor’’ sözlerine tepki göstererek, “Yangına neden olanlara gününü göstersin. Kandil’e Türk bayrağını diksin” şeklinde açıklama yaptı.

Terör örgütüyle görüşülmesine de tepki gösteren Bahçeli, bunun milletin hakkını ayaklar altına almak anlamına geleceğini bildirdi.

Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşma şöyle;

Meclis faaliyetlerine, alınacak sonuçlara parti kurulumuzun hassasiyetler noktasında yaklaşacağının bilinmesini bilirim. Milli icranın göstereceği yoldan ayrılmamakta hemfirikiz, milletten aldığımız vekaletin ulviyetini yükseltmeye tüm irademizle devam edeceğiz. Kanlı terörün hain saldırıları ve cinayetleri milletimizin sabrını taşırma noktasına getirmiştir, küçük çocuklarımız, kadınlarımız, askerimiz, polislerimiz hunharca katledilmektedir. Başkent Ankara‘nın en işlek caddesinde patlayan bomba birliğimizi bölmek isteyenlerin adi bir girişimi olarak görülmüştür.

‘EĞER CİĞERİN YANIYORSA…’

Öğretmenlerimiz, kaymakamlarımız, polis ve askerlerimiz kaçırılmaktadır, devlet, vatan coğrafyasından adeta arındırılmaktadır. Başbakan’ın ‘güçlü Türkiye‘ söyleminden eser yoktur, kendisi ciğerinin yandığını ifade etsede bu sözünün içi boş olduğu ortadadır. Eğer ciğerin yanıyorsa bunu yapanlara gününü gösterde ne denli samimi olduğunu görelim ve destek olalım. Hükümetin bölücülerle girdiği sıcak ilişkilerin acı sonuçları birer birer ortaya çıkmaktadır, kan ve gözyaşı ile ıslanmış ve albayrakla sarılmış şehit cenazeleri, kolları sıvıyanların nefretleri, bölücülerin iğrençlikleri, PKK ile kurulan müzakerelerin utancı şuanda gündemimizde yer almaktadır.

Başbakan kanlı eylemlere rağmen teröristlerle görüşeceğini belirterek milletimizin haysiyetini ayaklar altına almaktadır. Başbakan’ın sözde önderlik yol haritasına bağlı kalarak bölücülere yol vermesi bir alçalma olarak hafızalara kazınacaktır, AK Parti’nin PKK ile gizli görüşmelerden medet unması ibretlik bir teslimiyettir. AK Parti’nin gerçek yüzünü ve hedefini artık görmeli, bu gidişatın kanlı bir bölünmeye doğru gittiğini kabullenilmelidir. Türkiye AK Parti eli ile tasfiye edilmektedir. Başbakan Erdoğan’ın teröristlerin arkasından serilenleri değil, şehitlerin arkasından sallanan yazmaları sahiplenmesi gerekir. PKK ile yapılan müzakerelerin sonu karanlıktır, bölücülük ve terör bu şekilde bitirilemez. İspanya Başbakanı’da zamanında açılım yapmış ve terör örgütü ETA ile müzakereye oturmuştu ancak 30 Aralık 2006’da Madrid’de patlayan bir bomba süreci değiştirmişti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen