Per. May 2nd, 2024

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hakkari`deki terör saldırısını lanetleyerek, şehit olan 26 asker için gözyaşı döktü.


Hakkari‘de hain saldırı: 26 şehit (Son Detaylar)

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi`nde açılan "Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar: Arkeoloji, Diplomasi, Sanat" sergisini ziyaret eden Bakan Günay, basın mensuplarının Hakkari`deki terör saldırılarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Bakan Günay, programlarını iptal etmediğini açıkladı. Ertuğrul Günay, "Akşam Ankara`ya dönmeye çalışacağım. Hepimiz çok üzgünüz. Biz barış içinde yaşayalım diye elimizden geldiği kadar büyük gayret gösteriyoruz. Türkiye`nin her tarafıeğitimde, istihdamda, sağlıkta gelişsin diye uğraşıyoruz. Türkiye`nin dünya çapında saygınlığı artıyor diye yeni umutlar besliyoruz ama hem bölgemizde, hem de ülkemizde işlerin iyiye gitmesinden rahatsız olan bir eski anlayış, bir kötü anlayış ne yazık ki var. Bu konu artık bir kimlik sorunu olmanın ötesinde başka boyutlara taşınıyor. Biz kimsenin kimliğini inkar etmeden, eski ret ve inkar politikalarını terk ederek, yurttaşlarımızın doğuştan gelen her türlü özelliklerine ilgi ve saygı göstererekmilletimizi birleştirmeye çalışıyoruz" dedi

Bu alanda büyük adımlar atıldığına dikkat çeken Günay, "Adaletten, özgürlükten, eşitlikten, kardeşlikten rahatsız olan çevreler var. Dertleri barış içinde bir arada yaşamak değil. Tam tersine kan revan içinde bir topraktan kendilerine şu anda tarif edemediğim bir gelecek çıkartmak. Sanıyorum bizim de konuyu dikkatlice yeni baştan düşünmemiz, değerlendirmemiz gerekiyor. Olay mahalliyle ilgili derin acılar yaşıyorum. Önceki yıl gittim. Hiçbir ayırım gözetmeksiniz bütün sivil, siyasi merkezleri gezdim.Sokakta dolaştım. Akşam kültür merkezinde Türkçe`nin, Kürtçe`nin güzel şarkılarının birlikte söylendiği bir etkinliğe katıldım. Barış dileklerimi ve umutlarımı herkesle paylaştım. İnsanlara barış içinde yaşadığımız takdirde, çocukların sokakta çöp içinde oynamaktan kurtulacağını söyledim. Döndüğümde bakanlığımın imkanlarını zorladım" derken gözyaşlarına hakim olamadı.

Konuşmasını güçlükle sürdüren Günay, "Geldiğimiz yer çok üzüntü verici. Ne yapmaya çalışıyor bu insanlar. Askere, polise, kadına, çocuğasilah sıkanlar ne yapmaya çalışıyor. Nasıl bir Türkiye görmek istiyorlar. Artık bu yöntemler bitti. Nasıl çağ dışı bir anlayıştır. Hala silahla adam öldürerek sonuç almaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen