Per. May 2nd, 2024

Spor Toto Süper Lig’in 6. hafta karşılaşmalarında Beşiktaş, sahasında Kayserispor’a 2-0 mağlup oldu.


Foto galeri için tıklayın

Spor Toto Süper Lig’de 6. hafta mücadelesinde zorlu Beşiktaş deplasmanına konuk olan Kayserispor sergilediği güzel futbolla 2-0 galip geldi.

Bu sezon geride bıraktığımız haftalarda istediği sonuçları alamayan Kayserispor, maça oldukça istekli başladı. Henüz 1. dakikada yakaladığı gol fırsatını değerlendiremeyen Kayserispor, maç boyunca etkili ataklar geliştirerek ev sahibi Beşiktaş‘a zor anlar yaşattı.

Siyah beyazlı ekip ise zaman zaman Edu ve Quaresma ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken savunmadaki sorunlar göze çarptı. İleri uçta organize ataktan çok bireysel pozisyonlarla etkili olmaya çalışan Beşiktaş, Kayserispor’un kontra ataklarında sıkıntılı dakikalar yaşadı.

Maç boyunca atak futbolu sergileyen Kayserispor 65. dakikada Furkan‘ın, 81. dakikada Troisi’nin attığı gollerle maçı 2-0 kazanırken ligdeki kötü gidişe de dur demiş oldu. Bu galibiyetin ardından Süper Lig’deki 2. galibiyetini alan Kayserispor puanını 7’ye çıkartırken ev sahibi Beşiktaş 10 puanda kaldı. Siyah beyazlı ekip gelecek hafta Mersin İdman Yurdu deplasmanına konuk olurken Kayserispor sahasında Sivasspor ile karşılaşacak.

KARŞILAŞMA HIZLI BAŞLADI

İnönü’deki zorlu mücadele oldukça hızlı başladı. Karşılaşmanın henüz 52. saniyesinde Kayserispor’da Santana golle burun buruna geldi ancak kaleci Rüştü pozisyonda başarılıydı. Kayserispor’un ani atağında Beşiktaş savunması ofsayt diye durakladı ancak hakem oyunu devam ettirdi. Sağ kanattan yapılan ortada ceza sahası içinde bomboş pozisyonda bulunan Santana gelişine vurmak istedi ancak Rüştü açısını iyi kapattı ve gole izin vermedi. Bu atağın ardından 3. dakikada sağ kanattan Quaresma’nı açtığı ortaya tek vuruş yapan Edu’nun şutu direğin dibinden auta gitti. Karşılıklı ataklarla başlayan maçta 9. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Edu’nun sert vuruşunu kaleci Gökhan güçlükle çıkarttı.

GUTİ 50 GÜN SONRA

Uzun süredir sakatlığı dolayısıyla kadroya giremeyen Beşiktaş‘ın yıldız futbolcusu Guti Hernandez, Kayserispor maçıyla formasına tekrar kavuştu. Bu sezon sadece Rusya‘nın Alania takımıyla yapılan UEFA Avrupa Ligi play-off turu maçlarında oynayabilen Guti, en son 25 Ağustos Perşembe günü Alania ile deplasmanda yapılan karşılaşmada forma şansı bulmuştu. Siyah-beyazlı taraftarlar da maç öncesinde Guti‘ye sevgi gösterilerinde bulundu. Ayrıca 18. dakikada kullandığı etkili frikği Kayserispor’un kalecisi Gökhan son anda köşeden çıkarttı ve gole izin vermedi.

RÜŞTÜ SAKATLANDI!

Maça iyi başlayan Beşiktaş‘ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber, ilk yarının sonlarına doğru Kayserisporlu Gökhan Ünal ile çarpışmasının ardından kısa süreli bir sakatlık geçirdi. Sol dizinde oluşan sakatlık sonrası doktorların müdahale ettiği Rüştü ilk yarıyı zor da olsa tamamlayabildi. Ancak devre arasında ağrıları artan tecrübeli eldiven karşılaşmanın ikinci yarısında yerini Cenk Gönen‘e bıraktı. Rüştü’nün sol dizinde ödem oluştuğu ve net durumunun çekilecek MR’ın ardından belli olacağı öğrenildi.

CENK SEKTİRDİ AMA FURKAN…

Karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanan Rüştü’nün yerine giren Cenk, 54. dakikada Gökhan Ünal’ın uzaktan çektiği şutu sektirdi. Pozisyonu Kayserispor’da takip eden Furkan, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda top üstten auta gitti. Islak zeminde seken topu kontrol edemeyip rakibine gol imkanı yaratan Cenk, yaptığı hatayı pozisyonun devamında Furkan‘ın açısını kapatıp gol atmasına izin vermeyerek düzeltti.

EDU VS GÖKHAN!

Kayserispor’da birinci kaleci olan Navarro’nun kırmızı kart cezalı olmasından sonra eldivenleri devralan Gökhan, performansı ile alkış topladı. Beşiktaş‘ın net pozisyonları yakaladığı maçta rakiplerine geçit vermeyen Gökhan, özellikle Edu’nun sert şutları karşısında oldukça başarılıydı. Yağan yağmurdan dolayı ıslanan zemine rağmen yerden seken toplarda da hata yapmayan Gökhan, Navarro’nun yokluğunda teknik direktör Şota Arveladze’ye güven verdi.

KAYSERİSPOR’UN GOLÜ GELDİ AMA…

İkinci yarıda daha çok kontra atak futbolunu benimseyen Kayserispor, Gökhan Ünal’ın rakip yarı alana hızla taşığı topta Furkan ile golü buldu ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı! Sağ kanattan topla iyi ilerleyen Gökhan pasını Amrabat’a iletti. Fas asıllı oyuncunun ceza sahası dışından sert şutunu Cenk güçlükle çıkardı. Cenk’ten seken topu ceza sahası içinde bomboş pozisondaki Furkan kafayla ağlara gönderdi ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırarak golü iptal etti.

FURKAN KAÇIRDI, KAÇIRDI. EN SONUNDA ATTI!

Kayserispor’un 21 yaşındaki genç futbolcusu Furkan Özçal, üst üste yakaladığı pozisyonları cesurca harcarken karşılaşmanın 65. dakikasında bu kez affetmedi! Ambrabat’ın sol kanattan müthiş taşdığı topta altı pas üzerinde topla buluşan Furkan, sert şutu sonrası kaleci Cenk’i mağlup ederek takımını 1-0 öne geçiren isim oldu.

KAYSERİSPOR KALESİNDE KARAMBOL!

Karşılaşmanın 80. dakikasında Beşiktaş‘ın kazandığı duran topta Fernandes ceza sahası içine etkili ortaladı. Yaşanan karambolde İbrahim Toraman yerde kaldı ve sakatlık geçirdi. O sırada devam eden pozisyonda Beşiktaşlı oyuncuların çabası pozisyonu golle tamamlamaya yetmezken İbrahim Toraman bu pozisyon sonrası oyundan çıkarak yerini Tanju’ya bıraktı. Toraman’a yapılan ilk teşhislerde burnunda kırık olduğu öğrenildi.

GİZLİ KAHRAMAN AMRABAT!

İbrahim Toraman’ın sakatlığından ötürü oyunun dışında kaldığı dakikalarda Kayserispor’da maçın yıldızı Nordin Ambrabat bir kez daha asistiyle sahneye çıktı. Karşılaşmanın 81. dakikasında Amrabat’ın Beşiktaş savunmasınn arkasına derinlemesine attığı pasta Troisi topla buluştu.

Troisi topla beraber ceza sahasına girmeden köşeye yaptığı vuruşla takımının 2. golünü attı. Bu gol bir nevi galibiyetin garantisi oldu. Öte yandan Troisi bu golüyle Kayserispor formasıyla ligdeki ilk golünü atmış oldu. Golün yaratıcısı Amrabat maçı 2 asistle tamamlarken maç boyunca Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşattı. 89. dakikada oyundan alınan Amrabat’ı Beşiktaşlı taraftarlar da alkışladı.

BEŞİKTAŞLI TARAFTARLARDAN TEPKİ

Kayserispor maçında tribünleri dolduran az sayıdaki Beşiktaş taraftarı, maç boyunca takımlarına desteklerini verdiler. Ancak Beşiktaş‘ın ikinci golü yemesinin ardından tribünlerdeki bir kısım taraftarlar yönetime ve bazı futbolculara tepki gösterdi. Siyah beyazlı futbolseverler "Fabian Ernst" ve "Pascal Nouma" tezahuratları yaparken "Yönetim bu takım senin eserin" şeklinde bağırarak tepkilerini dile getirdi.

TRİBÜNDE ESKİ BİR FENERLİ!

Bir dönem Fenerbahçe‘nin formasını giyen ve şu anda Dinamo Kiev’de yardımcı antrenörlük görevini üstlenen Sergiy Rebrov, Beşiktaş‘ın UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev ile yapacağı maç öncesi siyah beyazlıların Kayserispor’la yaptığı karşılaşmayı izlemek için İnönü Stadı’ndaydı. Futbolu bıraktıktan sonra Dinamo Kiev’de yardımcı antrenörlük görevine getirilen Rebrov, 90 dakika boyunca notlar alarak Beşiktaş‘ı analiz etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

90′ Fernandes’in ortaya yuvarlakta kaybettiği topla Kayserispor atağı başladı. Santana’nın soldan ortası, sağ kanattan taca çıktı.
88′ Maçın kahramanlarından, 2 asistin sahibi Amrabat’ın yerine Ömer Şişmanoğlu oyuna giriyor.
87′ Tanju’nun kaybettiği topla Kayserispor 3’e 3 bir pozisyon yakaladı. Amrabat’ın pasıında topla buluşan Gökhan Ünal’ın net pozisyondaki şutunu Cenk Gönen çıkardı.
86′ Kayserispor’da ilk oyuncu değişikliği: Furkan Özçal’ın yerine oyuna dahil olan isim Abdullah Durak
85′ Beşiktaş taraftarı sahadaki bazı oyuncuları ıslıklamaya başladı.
82′ Beşiktaş’ta yüzüne aldığı darbe ile sakatlanan İbrahim Toraman‘ın yerine oyuna Tanju Kayhan dahil oldu.
81′ Amrabat yine golü hazırlayan isim. Kontra atakta Amrabat Troisi’nin önüne çok güzel bir pas çıkardı, Troisi karşı karşıya pozisyonda yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi.
81′ GOOOOLLL – Kayserispor Troisi ile farkı ikiye çıkarıyor.
79′ Kaleci Gökhan’ın yumrukları İbrahim Toraman‘ın yüzüne geldi. Burnu kanayan İbrahim, oyuna devam edemeyebilir.
79′ Fernandes’in ortasında ceza sahasında büyük bir karışıklık. İbrahim Toraman kaleci ile çarpışıp sakatlanırken, Beşiktaşlı oyuncular seken topta golü bulamadı.
78′ Edu’ya doğru gelen pası eli ile kesen Eren Güngör sarı kart görüyor.
77′ Kayserispor Amrabat’la hızlı bir şekilde atağa çıktı. 2’ye 2 pozisyonda Amrabat Gökhan Ünal’ı düşündü ama başarısız bir deneme oldu bu.
76′ Karşılaşmanın 76. dakikası geride kalırken Kayserispor’un topla oynama yüzdesi %58.
75′ Amrabat ikinci yarıda sıkça karşılaştığı İbrahim Toraman‘a karşı büyük bir üstünlük kurdu. Hızıyla büyük fark yaratan oyuncu, ilk golü de hazırlayan isim oldu.
74′ Amrabat sol kanatta rakibinden şık bir hareketle kurtulup yerden ortaladı. Savunmadan seken top Troisi’nin önünde kaldı, ancak Troisi topu biraz ayağından açınca Egemen müdahale’yi yaptı.
73′ Kayserispor sol kanattan Hasan Ali’yle hücuma çıktı. Hasan Ali’nin arka direğe ortasında Troisi’nin vuruşu kalecide kaldı. Ancak daha öncesinde Troisi için ofsayt bayrağı kalkmıştı.
72′ Manuel Fernandes rakip yarı alanın ilk metrelerinden kazanılan pozisyonda yine ceza sahasına doğru bir orta yaptı. Fernandes’in ortası ceza yayına düşünce Kayseri savunması rahatlıkla uzaklaştırdı.
70′ Beşiktaş ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Guti‘nin yerine Filip Holosko oyuna dahil oldu.
68′ Fernandes sağ taç çizgisinin yakınından kazanılan faulde ön direğe doğru bir orta yaptı. Kayserispor savunması uzaklaştırmakta zorlanmadı.
67′ Hasan Ali Kaldırım’a Simao’ya yaptığı hareket sonrasında sarı kart çıkıyor.
66′ Amrabat müthiş hareketlerle sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Hızını da kullanan oyuncu İbrahim Toraman‘ı geçtikten sonra topu bomboş pozisyondaki Furkan‘a çıkardı. Furkan net pozisyonu kaçırmadı ve takımını 1-0 öne geçirdi.
65′ GOOOOLLL – Kayserispor Furkan‘ın golüyle öne geçiyor.
64′ Simao ve Fernandes güzel paslaşmalarla ceza sahasına girmek istedi. Ancak Simao’nun son pasında Fernandes ceza sahası çizgisi üstünde topu kontrol edemedi.
62′ Quaresma rakip yarı alanın ilk metrelerinde Pekarik’ten topu kaptı. Ancak hakemin kararı faul. Quaresma’nın sert tepkisine de sarı kart çıkıyor.
59′ Fernandes Quaresma’yı gören ismin ortasını ön direkte savunma uzaklaştırdı.
56′ Sağ kanattan kullanılan kornerde Beşiktaşlı oyuncular kafayı vuramadı ve Kayseri savunması topu uzaklaştırdı.
56′ Beşiktaş kontra atağında Edu ceza sahasına hızlı şekilde girdi. Şutunu Gökhan çok iyi kurtardı.
55′ Bu kez hızlı çıkan Kayserispor. Gökhan topu Furkan‘a bıraktı, genç oyuncu istediği vuruşu yapamadı.
55′ Beşiktaş hücuma hızlı çıkmak isterken Guti ile Quaresma anlaşamadı.
54′ Gökhan Ünal ceza sahası dışından kaleyi düşündü. Yerden sekerek giden topu Cenk elinden kaçırdı, Furkan topun dibine girerek ağlara göndermek istedi ama top üstten auta çıktı.
53′ Simao Santana’dan kaptığı topu Edu’ya oynadı. Edu topuğuyla Guti‘ye bıraktığı topu tekrar aldı ve ceza sahasına girerek şutunu attı. Ancak Brezilyalı oyuncunun sol çaprazdan şutunu Gökhan kurtardı.
52′ Kayserispor 2 pasta kontra atağa çıktı. Ancak Furkan‘ın Amrabat’a göndermek istediği topu Sidnei uzaklaştırdı.
51′ Simao’nun sağ kanattan kullandığı kornerde savunma ön direkte topu uzaklaştırdı.
50′ Aurelio Simao ile verkaça girerek sağ kanattan hücuma çıktı. Ortasında savunma topu korrnere attı.
50′ Fernandez penaltı noktasına doğru ortaladı. İbrahim Toraman kafa vuruşunu yaptı, fakat top Kayserispor kalesini tutmadı.
46′ Beşiktaş’ta ikinci yarının son bölümünde sakatlanan Rüştü’nün yerine Cenk Gönen oyuna giriyor.
46′ İkinci yarıya Beşiktaş‘ın vuruşuyla başlanıyor.

BEŞİKTAŞ 0-0 KAYSERİSPOR

45′ Karşılaşmaya 1 dakika uzatma eklendi.
44′ Beşiktaş kontra atağa çıkmak isterken Edu’nun pasında Guti‘den önce Eren araya girerek tehlikeyi başlamadan bitirdi.
43′ Rüştü’nün tedavisinin ardından oyuna hakem atışıyla başlandı.
41′ Amrabat’ sağ kanattan ilerlemek isterken, Egemen kayarak topu taça attı. Bu pozisyondan sonra Rüştü’nün tedavisi için sağlık görevlileri sahaya girdi.
40′ Beşiktaş’ta yedek kaleci Cenk Gönen kenarda ısınmaya başlarken, siyah beyazlıların kaleci antrenörü ve sağlık görevlileri Rüştü’nün koruduğu kalenin arkasında yerini aldı.
37′ Fernandes şık hareketlerden sonra sol kanattaki Quaresma’yı gördü. İçeri doğru hareketlenen Portekizli, iki kişinin arasından çıkamadı.
37′ Kayserispor bir kornerden daha istediğini alamıyor.
36′ Amrabat savunmanın arkasındaki boşluğa doğru oynadı. Sidnei ve Gökhan’ın mücadelesinde, Sidnei son anda topu kornere attı.
35′ Hasan Ali’nin ortası Rüştü için rahat bir top oldu.
33′ İkinci korneri paslaşarak kullanıyor Simao. Simao’nun pasında ceza sahası çizgisinde topla buluşan Egemen’in şutu defanstan döndü.
33′ Sol kanattan kullanılan korneri Hasan Ali uzaklaştırdı, ardından gelen diğer ortayı da Hasan kornere atıyor.
32′ Aurelio oyunu sağ kanada açtı. İbrahim Toraman‘ın pasında Quaresma’nın ortası savunmadan dışarıya çıktı, korner.
28′ Edu ceza sahasına girerken yerde kaldı hakemin kararı devam.
27′ Gökhan rakip yarı alana hareketlenen iki arkadaşını düşündü, ancak attığı top kaleci Rüştü’ye kadar gitti.
27′ Fernandes rakip yarı alanın ortalarından bir faul atışı kullandı. Ortasında top Gökhan Değirmenci’de kaldı.
26′ Kayserispor hücuma çıkarken topu kaybediyor, Guti‘nin ara pası başarısız.
26′ Quaresma sağ kanattan ortaladı, Guti kafasıyla arkaya aşırtırken Simao’nun vuruşu taça doğru çıkıyor.
25′ Fernandes sağ kanattaki Quaresma’nın önüne doğru uzun bir pas atmak istedi. Fakat Portekizli’nin pası Gökhan’da kaldı.
24′ Kayserispor rakip yarı alanın ortasından bir faul kazanırken, sarı kırmızılılar faulu çok hızlı kullandı. Hasan Ali sol çaprazdan kaleyi düşündü, top savunmadan kornere gitti. Sol kanattan korneri ise savunma uzaklaştırdı.
23′ Gökhan Beşiktaş ceza sahasına doğru havadan gelen topu elle indirdi, hakem düdüğünü çaldı.
22′ Hasan Ali sol kanattan hücuma çıkıp sağ kanattaki Troisi’yi gördü. Ancak onun defansın arkasına çıkardığı pasta istediği pozisyonu bulamadı Kayserispor.
20′ Pekarik’in pasında Amrabat savunmanın arkasında ofsayta yakalanıyor.
19′ Sol taraftan Simao korneri kullandı, Gökhan bu kez topu yumruklayan isim.
19′ Guti mükemmel bir şut attı ancak kaleci Gökhan da benzer güzellikte çıkarıyor bu vuruşu.
18′ Fernandes kaleyi karşıdan gören tehlikeli bir noktada Riveros’un hareketi ile yerde kaldı. Beşiktaş tehlikeli bir noktadan faul kazandı.
17′ Aurelio sol kanattaki Quaresma’ya gönderdi, Portekizli yıldızın ortasını ön direkte Kayserispor savunması uzaklaştırdı.
13′ Quaresma sol kanatta topla çok oynadı. 2 kişinin baskısı altında yerden yapılan orta ise Gökhan’da kaldı.
12′ Bu arada Beşiktaş tribünlerinde geçtiğimiz günlerde babasını kaybeden Kayserispor kalecisi Gökhan Değirmenci için bir pankart var.
11′ Kayserispor’da Riveros orta sahada takımı hücuma çıkarmak isterken topu kaybeden isim. Sonrasında Sidnei’nin savunmanın arkasına gönderdiği top doğrudan auta çıkıyor.
10′ Aurelio’nun ara pasında top Edu’nun önünde kaldı. Brezilyalı oyuncu net pozisyonda şutunu attı ancak Gökhan çok dikkatli ve çok önemli bir kurtarışa imza atıyor.
8′ Kornerde Beşiktaş savunması topu uzaklaştıramadı, Kayserispor topu savunmanın arkasına geçirmek isterken ofsayt bayrağı kalktı.
7′ Eren sağ kanattaki Amrabat’ın koşu yoluna güzel bir pas çıkardı. Amrabat ceza sahasına girer girmez ortaya çevirdi ama Egemen topa ayak koydu, korner.
6′ Eren Güngör arkadaşlarını savunmanın arkasına kaçırmak istedi, ancak top doğrudan kaleci Rüştü’ye gitti.
5′ Maçın ilk 5 dakikası çok hızlı geçti. Kayserispor’un net pozisyonuyla başlayan karşılaşma çok hareketli geçeceğe benziyor.
4′ Quaresma sol kanattan hücuma hızlı çıktı. Araya koşu yapan Fernandes’in önüne toğru bir pas ama top çok hızlı ve kaleci Gökhan’da kalıyor.
2′ Amrabat sol kanattan ortaladı, Sidnei ön direkte uzaklaştırdı.
1′ Pekarik savunmanın arkasına Gökhan Ünal’a oynadı. Ofsayt bayrağı kalkmazken Gökhan ortadaki arkadaşına çıkardı, Rüştü muhteşem bir kurtarış yaptı.

BEŞİKTAŞ
Rüştü
Ekrem
İbrahim Toraman
Sidnei
Egemen
Aurelio
Fernandes
Quaresma
Guti
Simao
Edu

KAYSERİSPOR
Gökhan
Hasan Ali
Eren Güngör
Khizanshvili
Pekarik
Santana
Riveros
Sefa Yılmaz
James Troisi
Amrabat
Gökhan Ünal

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen