Cum. May 3rd, 2024

Köstebek tartışması bütün hararetiyle sürüyor. Grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Beşir Atalay ile ilgili iddialarını sürdürürken, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.


Beşir Atalay’ın delilleri kararttığını öne süren Tanrıkulu "Dokunulmazlığı olmasa Beşir Atalay tutuklanırdı." dedi.

Habertürk’te Ece Üner’in sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili, Beşir Atalay‘ın suçunun sabit olduğunu ifade ederek " Ben ceza hukukçusuyum. İyi bir ceza hukukçusuyum. Beni tanıyanlar bilir. Bu delillerle, bu yargı ortamında eğer dokunulmazlığı olmasa, İçişleri Bakanı savcılığa çağrılsın. Eğer mahkemeye sadece benim Taraf ve Cumhuriyet gazetesinde okuduğum haberlerle hakime sevk edilsin, mahkemeye sevk edilsin tutuklanmazsa ben avukatlığımı bırakırım, avukatlığımı iade ederim." dedi.

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay‘ın delilleri karattığını kaydeden Tanrıkulu " Delil karartmış. Soruşturmanın gizliliği olmasına rağmen haber vermiş. Ben buna insani durum demiyorum. İçişleri Bakanlığı insanı bir ortaklığı, ortaklığı ile paylaşamazlar. Kendisi ile ilgili olarak şirket ortaklığı yapmış insanlar bilgi sahibi olmuş. Bunu da koruma müdürü paylaşmış." diye konuştu.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen