Per. May 2nd, 2024

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, dün CHP’yle yapılan anayasa görüşmesine ilişkin, CHP’nin ilk 4 madde fikrini yadırgadığını söyledi. Metiner, “Önyargılardan arınarak uzlaşma masasına oturalım” dedi.


AK Parti Anayasa turunu tamamladı. AK Parti heyeti MHP‘den sonra dün CHP‘yle görüştü. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, yeni Anayasa çalışmalarını Habertürk ekranlarında değerlendirdi.

BDP’nin sorunlu siyaset dilini değiştirmesi gerektiğini savunan Metiner, "Uzlaşma masasına oturulduğunda herkesin farklı talepleri olabilir, bu demokrasinin bir gereğidir. Ama hiç kimse bu taleplerim yerine getirilmezse diye başlayan ve aba altından silah gösteren bir anlayışa yönelmemeli" diye konuştu.

"CHP BU ŞEKİLDE TAVIR KOYARSA UZLAŞMA OLMAZ"

"Ben bu konuda CHP‘nin yaklaşımını da yardırgadım" ifadesini kullanan AK Parti’li Metiner, "İlk dört maddenin değiştirilmesinin teklif dahi edilememesi yönündeki geleneksel CHP zihniyetini çağrıştıran bir yaklaşım olarak yadırgadım. Niçin değiştirilemesin? İlk dört madde değiştirilmesi gereken, dil ve içerik anlamında çok sorunlu olan bölümler var. Bütün bu maddeler yeniden yazılabilir. Çünkü anayasamızın ikinci maddesi yeterince sorunlu. Dördüncü maddesi de başlangıç maddesine göndermede bulunuyor. Zaten başlangıç maddesi dil ve içerik anlamıyla fazlasıyla sorunlu bir metin. Bu metni yeniden zamanın ruhuna uygun bir biçimde, demokrasinin ruhuna uygun bir biçimde yeniden yazmalıyız. Bu yazım sürecini, CHP eğer şimdiden bunlar ilişirseniz, dokunursanız biz Anayasa çalışmalarından kendimizi geri çekeriz diye ortaya koyarsa, buradan zaten uzlaşma çıkmaz. CHP sözcülerinin bu konuda daha demokratik, daha özgürlükçü, önyargısız bir anlayışla uzlaşma masasına oturmaları gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen