Cum. May 3rd, 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u kendi sahasında konuk eden Fenerbahçe rakibini 4-2 mağlup ederek zirvenin sahibi oldu.


Foto galeri için tıklayın

Spor Toto Süper Lig’de İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 4-2 yenen Fenerbahçe, puanını 13’e yükselterek lider oldu.

Ligde 5. haftaya İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile aynı puana sahip (10) ancak averajla ikinci sırada giren sarı-lacivertli ekip, rakibini 4-2 yenerek liderliği eline aldı.

Fenerbahçe bu galibiyetle ligin ilk 5 haftalık bölümünü 4 galibiyet ve 1 beraberlikle ve 13 puanla yenilgisiz geride bıraktı.

Karşılaşmanın ardından futbolcular tribünlerin çağrısı üzerine el ele tutuşarak tribünleri selamladı. Takım, tek tek kendilerini çağıran tribünlere giderek galibiyet coşkusunu taraftarlarla paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise iyi başladığı, ilk 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde ettiği 2011-2012 sezonunda ilk mağlubiyetini Fenerbahçe karşısında aldı.

Ligde 5 haftalık periyotta İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un da yenilmesiyle tek namağlup takım Fenerbahçe kaldı.

-Fenerbahçe ikinci yarıya değişikliklerle başladı-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ilk yarıda sahaya sürdüğü 11 kişilik kadrodan beklediği verimi alamayınca, ikinci yarıda 2 değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Sarı-lacivertli takımda ikinci yarıda Orhan Şam ve Semih Şentürk’ün yerine Sezer Öztürk ve Bienvenu görev yaptı.

Savunmanın sağındaki Orhan Şam’ı oyundan alan Kocaman, ilk yarıda orta alanın sağında görev alan Gökhan Gönül’ü sağ beke çekti.

Orta alanda görev alan Mehmet Topuz ikinci yarıda orta alanın sağına kaydırılırken, orta alanda Cristian’ın yanında Sezer, forvette de Semih’in yerine Bienvenu forma giydi.

-Değişiklik golleri beraberinde getirdi-

Karşılaşmanın ikinci yarısına 2 oyuncu değişikliğiyle başlayan Fenerbahçe, 47. dakikada bulduğu golle maçta 1-0 öne geçti.

Maçta temposunu düşürmeyen Fenerbahçe karşılaşmanın 59. dakikasında bu kez kaptan Alex’in ayağından bulduğu golle maçta 2-0 öne geçti. İlk yarıya göre çok farklı bir görüntü sergileyen Fenerbahçe, 70. dakikada ise Gökhan Gönül’ün golüyle 3-0’lık üstünlük sağladı. Sarı-lacivertli ekibin 4. golü de 90 2. dakikada Cristian’ın ayağından geldi.

Son dakikalarda temposu düşen Fenerbahçe karşısında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un gollerini 79. ve 86. dakikalarda Webo kaydetti.

-Alex ve Stoch iş başında-

Fenerbahçe’nin, geçen sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında Kadıköy‘de 31. haftada aldığı 2-0’lık galibiyette golleri atan Stoch ve Alex bu sezonki maçta da boş geçmedi.

Sarı-lacivertli ekibin geçen sezonki maçında ilk yarıda 2. dakikada golünü atan Stoch, bu akşam ikinci yarının 2. dakikasında (47. dakika) golle buluşurken, geçen sezon 31. haftadaki maçta 45. dakikada gol atan Alex, bu akşamki mücadelede 59. dakikada meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

-Stoch ve Gökhan Gönül golle başladı-

Bu sezon ligde ilk kez bir maçta forma giyme şansı yakalayan Stoch ile sakatlığının ardından ilk kez forma giyen Gökhan Gönül, lig mücadelesine golle başladılar.

Sezonun ilk 4 haftasında 18 kişilik kadrolarda yedekler arasında bulunan Slovak futbolcu, teknik direktör Kocaman’ın verdiği şansı iyi kullanarak takıma adına bir gol kaydetti.

Sakatlığı nedeniyle ilk 4 maçta kadronun dışında kalan Gökhan Gönül ise bu sezon sarı-lacivertli formayı giydiği ilk maçta golle buluştu.

Stoch karşılaşmanın 80. dakikasında tribünlerin alkışları arasında yerini Caner’e bıraktı.

-Şike iddialarına yönelik soruşturma protesto edildi-

Fenerbahçeli taraftarlar şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma sürecinde yaşadıkları sıkıntılı günleri, tribünlerde yaptıkları tezahüratlarla protesto etti.

Maçta ikinci yarıya iyi başlayan sarı-lacivertli takımın art arda bulduğu gollerden sonra tribünlerden, ”Bu maçta şike var soruşturma açılsın”, ”Şike, Şike, Şike”, ”Savcılık uyuma bu maçta şike var” şeklinde tempo tuttu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Ve hakem maçı bitiren düdüğü çalıyor. Kadıköy‘de maç sonucu fenerbahçe: 4 İBB: 2

90+2′ Cristian Baroni kullandı serbest vuruşu direk kaleye giden topa kaleci müdahale edemeyince top ağlarla buluştu
90+2′ Goolll Goolll Cristian Baroni
90+2′ fenerbahçe serbest vuruş kullanacak.
90′ Maça 3 dakika uzatma süresi eklendi
90′ Webo sarı kart görüyor İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da
88′ İstanbul Büyükşehir Belediyespor Webo’nun golüyle farkı 1’e indiriyor.
87′ Kornerden gelen topu Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı. Sezer hücuma çıkarken topu kaybetti. Metin Depe kazandığı topu kaleye gönderdi. Volkan bu şutu çıkarsa da, Volkan’ın kafasına çarpan topu takipçi Webo dokundu ve farkı 1’e indirdi.
87′ Goolll Goolll… Webo
84′ İBB serbest vuruş kullanacak. Serbest vuruş kullanıldı Fenerbahçe ceza sahası içine doğru gelen topa sarı lacivertli oyuncular sahip oldu
82′ İstanbul Büyükşehir Belediye’de maçın çalışkan isimlerinden Doka’nın yerine Gökhan Süzen oyuna girdi.
80′ Caner maçın kahramanlarından Stoch’un yerine oyuna giriyor.
79′ İBB’de sağ çaprazdan ceza sahasına giren Webo’nun şutunda, Volkan topu kolunun altından kaçırdı ve İBB farkı 2’ye indirdi.
79′ Goolll Goolll… Webo
76′ Fenerbahçe kontra atakta bir korner daha kazandı. Alex’in sağ taraftan kullandığı kornerde sarı lacivertli takım yine etkili olamadı.
75′ İstanbul B.B tehlikeli geldi, Ömer ve Tevfik’in paslaşmaları sonrası Tevfik ceza sahasında topla buluştu, ancak savunma yine araya girerek gol şansı tanımadı.
74′ Fenerbahçe sol kanattan korner kullandı. Alex ve Ziegler’in kısa paslarından sonra Ziegler ortaladı, top sağ kanatta Yobo’da kaldı. Onun ortasında ise Oğuzhan iki hamlede topa sahip oldu.
72′ Gökhan Gönül’ün sağ kanattan bindirmeleri ikinci yarıda büyük fark yarattı. Orhan Şam’ın topla etkisiz olduğu alanlarda ekili olan Gökhan, bu performansının karşılığını golle aldı.
71′ İkinci yarıda yediği arka arkaya gollerle şoka uğrayan İBB’de Taner Yalçın’ın yerine Ömer Can Sokullu oyuna dahil oldu.
70′ Saraçoğlu’nda Stoch fırtınası esiyor. Genç yıldız sol kanattan bu kez sıfıra indi ve yerden ortasını yaptı. Arka direkte topla buluşan Gökhan ise takımının 3 golünü atmakta zorlanmadı.
70′ Goolll Goolll… Gökhan Gönül
67′ Baroni savunmanın arkasına koşu yapan Gökhan’ı gördü. Gökhan’ın ortasında Bienvenu topla buluşamadı.
66′ Bu kez Taner Yalçın savunmanın arkasına koşu yapan Webo’yu düşündü, ama Bekir yine doğru bir zamanlamayla araya girdi.
65′ Gökhan sağ kanattan hareketlendi fakat defans topla oynamasına izin vermedi
63′ Fenerbahçe ceza sahası içine derinlemesine atılan topa Volkan çıkarak tek hamlede sahip oldu
61′ Fenerbahçe‘de Gökhan hakemden sarı kart görüyor rakibine yaptığı hareket sonrasında
60′ Çok hızlı gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahası dışından Alex plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi
59′ Goolll Goolll… Alex
56′ Ani gelişen İBB atağında Fenerbahçe defansı çabuk toplanarak olası bir tehlikeyi önledi
55′ İBB’de Taner şansını uzaktan denedi fakat top kaleyi bulmadı. Karar aut
54′ Ceza sahası içine gelen topa Gökhan vuramadı. Fenerbahçe için olası bir gol pozisyonu kaçtı
50′ İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da savunma oyuncusu Can Arat bir sakatlık yaşadı.
49′ Fenerbahçe taraftarı golden sonra iyice havaya girdi. Müthiş bir destek var sarı lacivertli taraftardan.
48′ Stoch sarı kart görüyor rakibine yaptığı hareket sonrasında
47′ Fenerbahçe ikinci yarıya golle başlıyor. Sol kanatta taç atışından aldığı topla hareketlenen Miroslav Stoch, ceza sahasına girmeden çaprazdan yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi.
47′ Goolll Goolll… Stoch
46′ İkinci yarı için futbolcular sahaya gelirken, Fenerbahçe‘de Semih ile Orhan Şam oyundan çıkarken, Henri Bienvenu ve Sezer Öztürk oyuna giriyor

Maçta ikinci yarı başladı

İkinci yarıda görüşmek üzere

İlk yarıyı bitiren düdük çaldı. İlk yarı sonucu Fenerbahçe: 0 İBB: 0

45′ İlk yarıyı 1 dakika uzatma süresi eklendi
43′ Kornerden İBB istediğini bulamasa da ceza sahası dışında sol çarprazdan bir faul daha kazandı. Bu faulde gelen ortada savunma topu rahatlıkla karşıladı.
42′ Sol kanattan kullanılan faulde Volkan topu yumrukladı. İBB’li futbolcularda kalan topu ikinci pozisyonda Volkan kornere gönderdi.
41′ Doka sol kanatta Orhan Şam’dan şık bir şekilde sıyrıldı. Çaprazdan ceza sahasına doğru hareket eden Doka’yı Orhan faulle durdurdu.
40′ İlk yarının son bölümüne doğru girerken Fenerbahçe taraftarı desteğini arttırdı.
39′ İBB önemli bir fırsatı değerlendiremiyor. Kontra atakta, Holmen’in pasında Visca ceza sahası içinde sağ çaprazdan şutunu attı. Kaleyi bulmayan topa Webo da dokunamadı ve top auta çıktı.
38′ Hakeme aşırı tepki gösteren Doka sarı kart gördü.
36′ İBB rakip yarı alanın ilk metrelerinden, sol taç cizgisi yanından serbest vuruş kullandı. Yapılan ortada kafayı vuran Fenerbahçe savunması oldu.
35′ Artık ilk yarıda son 10 dakikaya giriliyor. Kadıköy‘de 0-0’lık eşitlik devam ediyor
34′ Alex’in kullandığı frikikte top kalenin sağından auta çıkıyor.
33′ Alex’in pasında ceza sahasının dışında topla buluşan Semih’e yapılan hareket faul. Tehlikeli bir noktadan faul kullanacak Fenerbahçe.
31′ Doka’nın topuk pasında Ekrem sol kanattan bindirdi ve ortasını yaptı. Fenerbahçe savunması bu ortada da topu uzaklaştırmayı başardı.
30′ Fenerbahçe’de yedek kaleci Mert Günok ısınmaya başladı. 22. dakikada sakatlık yaşayan Volkan Demirel‘in oyuna devam edip edemeyeceği merak konusu.
29′ Bu kornerde de Taner’in ortasına vuruşu yapan isim yine eski Fenerbahçeli Can Arat vuruş oldu. Top yine kaleyi bulmadı.
28′ İBB kontra atağında Visca’nın ortasında savunma topu dışarıya gönderdi. İBB sağ kanattan bir korner daha kullanıyor.
27′ Cristian ceza sahası dışından şansını denedi fakat top kaleyi bulmadı
22′ Fenerbahçe kalesi inanılmaz bir tehlike atlattı. Defansın hatası sonucu doğan bir pozisyonda Holmen, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Holman şutunu çekti Volkan çevirdi. Volkan’dan dönen topa Holman tekrar vurdu fakat kaleci Volkan topu muhteşem çevirdi. Karar köşe vuruşu
20′ Cristian ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı fakat defans Cristian’a şut şansı vermedi
18′ Stoch yerde kaldı karar faul
16′ Fenerbahçe orta sahada hazırlık pasları yapıyor
15′ Orhan’ın hatalı pasında top yeniden Büyükşehirli oyuncularda
14′ Büyükşehir tehlikeli geldi fakat Mehmet Topuz tehlikeyi uzaklaştıran isim
12′ Holmen ceza sahası dışından Fenerbahçe kalesini yokladı. Direk üstüne gelen topu Volkan rahat kontrol etti
10′ Fenerbahçe serbest vuruş kullanacak. Serbest vuruş paslaşarak kullanıldı
9′ Orhan Şam sarı kart gören oyuncu Fenerbahçe‘de
8′ Fenerbahçe taraftarının müthiş desteği takımlarına bu dakikalarda
7′ Semih kullandı serbest vuruşu. Direk kaleye giden topa kaleci tek hamlede sahip oldu
6′ Alex yerde kaldı karar faul, Fenerbahçe frikik kullanacak.
4′ Semih ceza sahası içindeki Alex’i gördü. Alex topla buluştu fakat büyükşehir belediyesi Alex’e şut şansı vermedi
2′ Büyükşehir ceza sahası içine atılan topa defans müdahale etti
1′ İlk atak şansı Fenerbahçe‘nin

İki takıma da başarılar…

Ve hakem maçı başlatan düğüğü çalıyor

İstiklal marşımız

İki takım oyuncuları sahaya çıktı

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Orhan Şam, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Gökhan Gönül, Mehmet Topuz, Cristian, Stoch, Alex, Semih Şentürk
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

İBB: Oğuzhan Bahadır, Can Arat, Metin Depe, Webo, Visca, Ekrem Ekşioğlu, Mahmut Tekdemir, Doka, Holmen, Taner Yalçın, Kus
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen