Per. May 2nd, 2024

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Spor Toto Süper Lig’in beşinci hafta maçında Ankaragücü ile karşılaşacak. Ankara 19 Mayıs Stadı’ndaki mücadele, 2 Ekim Pazar günü, saat 19.00’da başlayacak.


Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında 2 Ekim Pazar günü Ankaragücü’ne konuk olacak olan Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, bu maçın çalışmalarını sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde zaman zaman yağmur altında devam eden antrenmanın ilk bölümü basın mensuplarına açık tutuldu. Bu bölümde futbolcular düz koşu, ısınma hareketleri yaparken, Arda Turan‘ın tesislerde baktığı sokak köpeklerinden birinin antrenman sahasında topla yaptığı şov futbolcular tarafından da ilgiyle izlendi.
Teknik heyet yönetiminde ısınma ve açma – germe hareketleriyle başlayan antrenmanın, basına kapalı bölümünde ise Ankaragücü maçının taktik çalışmasının yapıldığı belirtildi.

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Ankaragücü maçı hazırlıklarını yarın tamamlayacak ve öğleden sonra da maçın oynanacağı Başkent’e gidecek.

Maç: Ankaragücü – Galatasaray
Stat: Ankara 19 Mayıs Stadı
Hakem: Fırat Aydınus – Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu – İlker Meral
Yayın: Lig TV (Canlı)

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in geride kalan dört haftasında iki galibiyet ve bir berabere elde etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da Samsunspor’u 3-1, Eskişehirspor’u ise 2-0’lık skorla mağlup eden takımımız, dış sahada İstanbul BŞB önünde 2-0 kaybederken KDÇ Karabükspor deplasmanından 1-1’lik eşitlikle ayrıldı.

Ankaragücü, sezonun ilk üç haftasında sırasıyla Mersin İdman Yurdu’na 2-1, Beşiktaş’a 3-1 ve Sivasspor’a 2-1’lik skorlarla kaybetti. Sarı-lacivertli takım, bu sezon ligdeki ilk puanını ise dördüncü haftada Gençlerbirliği’ne karşı 1-1’lik eşitlikle aldı. Dört haftanın her birinde birer gol atan Ankaragücü, puan tablosunun 17. sırasında kendisine yer bulabildi.

Ankaragücü’nün teknik direktörlük görevini 50 yaşındaki Ziya Doğan yapıyor.

Galatasaray’ın 2011-2012 sezonunda attığı altı golün üçü Brezilyalı oyuncu Felipe Melo’dan geldi. Diğer gollerimizi Johan Elmander, Selçuk İnan ve Gökhan Zan kaydetti.

Galatasaray ile Ankaragücü, lig tarihinde daha önce 92 kez karşılaştı.

Takımımız, Ankaragücü ile oynadığı 92 maçın 57’sinde galip tarafta kaldı. Ankaragücü, toplam 19 kez beraberliğin bozulmadığı rekabette 16 galibiyet elde etti. Galatasaray, gol sayılarında da rakibine 186-81’lik üstünlük kurmayı başardı. İki takımın Ankara’daki 46 eşleşmesinde ise Galatasaray’ın 22 galibiyeti bulunuyor. Ankaragücü’nün galibiyet sayısı 13. Başkentteki maçlarda sarı-lacivertli ekibin ağlarını 72 defa sarsan Galatasaray, 48 kez kalesinde gol gördü. İki ekip arasında Ankara’daki maçların 11’inde eşitlik bozulmadı.

Galatasaray’da Ankaragücü maçı öncesinde sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen