Sal. Nis 30th, 2024

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe deplasmanda Mersin İdman Yurdu’nu 2-1 mağlup etti.


Foto galeri için tıklayın

Spor Toto Süper Lig 6. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu’nu 2-1’lik skorla mağlup ederek deplasmanda kazanma rekorunu 12 maça çıkardı.

Spor Toto Süper Lig’de 6. haftanın kapanış maçında Mersin İdman Yurdu ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. 28 yıl sonra Tefik Sırrı Gür Stadı’nda karşılaşan iki takımın mücadelesinde gülen taraf 2-1’lık skorla Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe’ye golleri getiren golleri 4. dakikada Özer Hurmacı ve 53. Henri Bienvenu kaydetti. Mersin İdman Yurdu’nun tek golü ise 91. dakikada Beto’dan geldi.

Deplasmanda oynayan Fenerbahçe‘nin ilk golünde Özer Hurmacı, yaklaşık 40 metreden Mersin İdman Yurdu kalecisi Hakan Arıkan’ı avlarken; ikinci golde de oyuna sonrada giren Bosnalı kaleci İbrahim Sehic’in büyük hatasını Bienvenu affetmedi.

Fenerbahçe bu galibiyetle birlikte deplasmanda kazanma serisini 12 maça çıkararak rekorunu geliştirirken; puanını da 16’ya yükseltti. Ligin yeni ekiplerinden Mersin İdman Yurdu ise 10 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig’de bir sonraki hafta maçlarında Mersin İdman Yurdu üç büyüklerden biri olan Beşiktaş‘ı ağırlayacak. Fenerbahçe ise ligin bir başka yeni takımı olan Samsunspor’u sahasında konuk edecek.

F.BAHÇE’DE 3 EKSİK

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasının son maçında Mersin İdmanyurdu ile Fenerbahçe, 28 yıl aradan sonra ilk kez karşı karşıya geldi.

Tevfik Sırrı Gür Stadı’nı dolduran yaklaşık 12 bin seyirci, takımlarına destek oldu. Konuk takım Fenerbahçe, sahaya sakatlıkları bulunan tecrübeli oyuncuları kaleci Volkan Demirel, Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz‘dan yoksun çıktı.

Sarı lacivertlilerde önceki gün trafik kazası yapan Senegalli oyuncu Issiar Dia kadroda yer aldı. Fenerbahçe‘de kaleyi Mert Günok korurken, genç oyuncu Erten Ersu ise ilk kez yedek olarak kadroda yer aldı

MERSİN’DE NOBRE YOK

Mersin İdman Yurdu’nda Nobre sakatlığı nedeniyle forma giyemezken, bu oyuncunun iki hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

Karşılaşma öncesinde bir grup Mersin İdmanyurdu taraftarı ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede küçük bir taraftarın hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

ÖZER’DEN UNUTULMAYACAK BİR GOL

Spor Toto Süper Lig’de 6. haftanın kapanış maçına Mersin idman Yurdu seyircisinin de desteğiyle daha atak başladı. İlk dakikalarda Fenerbahçe kalesine çok adamla gitmeye çalışan Mersin İdman Yurdu istediği pozisyonları bulamadı.

Maçta dakikalar 4’ü gösterdiğinde Fenerbahçe neredeyse atak bile yapmadan Mersin İdman Yurdu karşısında sürpriz bir gol buldu. Sarı-lacivertlilerin kendi yarı sahasında bulunan orta yuvarlağın içinden kazandığı serbest vuruşu Emre Belözoğlu hızlı kullandı. Emre’nin kullandığı serbest vuruşta topla buluşan Özer Hurmacı yaklaşık 40 metrelik uzaklıktan düzgün bir vuruşla kaleci önde olan Hakan Arıkan’ı mağlup etti ve Fenerbahçe‘yi 1-0 öne geçirdi.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Maçın başından itibaren etkisini artıran yağış her iki takımın da oyununu olumsuz etkiledi. Karşılaşmanın 23. dakikasında aşırı yağış nedeniyle elektriklerin kesilmesi üzerine stadyumdaki skorbord bozuldu, basın tribünündeki internet bağlantısı kesildi.

Sahayı aydınlatan ışıkların jeneratörlerle çalışması nedeniyle kesintiden oyun etkilenmedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan‘ın da izlediği mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe‘nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

MERSİN’DE FIRSATLAR KAÇTI

Fenerbahçe’nin Özer ile attığı golden sonra kendi sahasında geriye düşen Mersin İdman Yurdu beraberlik için rakip kaleye sağlı solku ataklarla yüklenmeye başladı. Hızlı ataklarla kendi yarı sahasından çıkan Mersin, Fenerbahçe ceza sahasında zaman zaman oldukça etkili oldu ama aradığı golü bulamadı.

Deplasmanda erken bulduğu golle öne geçen Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu kalesinde Alex, Cristian ve Caner ile farkı açma şansını da buldu ama bu fırsatları değerlendiremedi.

PENALTI İTİRAZLARI

Karşılaşmanın 42. dakikasında Mersin İdman Yurdu orta hakem Halis Özkahya’ya penaltı itirazında bulundu. Ben Yahia’nın kullandığı serbest vuruş sonrasında Fenerbahçe ceza sahası içinde yaşanan karambolde Mersin İdman Yurdu, Bekir İrtegün’ün topa elle müdahale ettiğini savundu. Ancak Halis Özkahya pozisyonda bir şey olmadığını savundu. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe soyunma odasına tek farklı üstünlükle gitti.

HAKAN ARIKAN DEVAM EDEMEDİ!

Mücadelenin ikinci yarısı başlarken Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ilk yarıda da sakatlığını bulunan kaleci Hakan Arıkan’ı oyundan almak zorunda kaldı. Yedek kalecisi yabancı olan ve 6 yabancı futbolcunu hakkını ilk yarıda kullanan Sağlam, iki değişiklik yapmak zorunda kaldı. Nurullah Sağlam, Ben Yahia’nın yerine Hakan Bayraktar’ı, sakatlanan Hakan Arıkan’ın yerine de Bosnalı kaleci İbrahim Sehic’i aldı.

MERT, VOLKAN’I ARATMADI!

Mersin İdman Yurdu ikinci yarıya Fenerbahçe‘ye göre daha istekli başladı. Beraberlik golü için tüm hatlarıyla yarı sahaya yüklenen Mersin, Volkan Demirel‘in yokluğunda kaleyi koruyan Mert Günok’u geçmeyi başaramadı.

VE YİNE BİR SERBET VURUŞ…

Fenerbahçe, Mersin deplasmanında ikinci golü de 53. dakikada yine serbest vuruş sonrasında buldu. İlk goldeki gibi kendi yarı sahasındaki orta yuvarlığın içinden kazanılan serbnest vuruşu Emre Belözoğlu kullandı. Emre’nin uzun pasında Bienvenu rakip ceza sahası içinde topu kontrol edemedi. Kalesinden açılan Sehic, Bienvenu’nün ayağına çarpan ve önüne düşen topu elinden kaçırdı. Boşta kalan topu Bienvenu yakaladı ve ağlara gönderdi. Fenerbahçe yine ilginç bir golle deplasmanda 2-0’lık skoru yakalamış oldu.

MERSİN 10 KİŞİ KALDI!

Kendi sahasında kalecilerinin büyük hataları sonrasında iki golü kalesinde gören Mersin İdman Yurdu, 55. dakikada da 10 kişi kaldı. 52. dakikada ikinci gol öncesinde Alex’e yaptığı faul sonrasında sarı kart gören İbrahim Kaş, üç dakika sonra Emre Belözoğlu‘na yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı kartını görerek oyun dışında kaldı. Karşılaşmanın 57. dakikasında ise Zurita, Fenerbahçe ceza sahasında meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ama Halis Özkahya, Zurita’nın bu pozisyonda topa eliyle dokunduğu gerekçesiyle golü iptal ederken; sarı kartına da başvurdu.

BETO SKORU BELİRLEDİ!

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde kalesinde iki gol gören Mersin İdman Yurdu konsantrasyon eksikliği yaşayarak oyundan iyice düştü. Fenerbahçe, Mersin‘in oyundan kopmasını iyi değerlendirerek pozisyonlar üretti ama bu pozisyonlarda üçüncü golü bulamadı.

Mersin İdman Yurdu dakikalar 91’i gösterdiğinde Fenerbahçe‘nin skor anlamında rahatlaması sonucunda Beto ile farkı bire indirdi. Fenerbahçe ceza sahsı içinde rakiplerinden rahat sıyrılan Beto topu ağlara gönderdi ama bu gol sadece skoru belirledi. Fenerbahçe aldığı 2-1’lik galibiyetle deplasmanda kazanma serisini 12 maça taşıyarak rekorunu geliştirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

90′ Sehiç’ten inanılmaz bir hata. Bienvenu’nun ortasında Sehiç topu elinden kaçırdı, Alex önünde kalan topu Stoch’a çıkardı. Ama Stoch bu net pozisyondan da yararlanamadı.
90′ GOOOLLL Beto
89′ Fenerbahçe tamamen rolantide oynuyor karşılaşmayı. Mersin İdman Yurdu baskısı gol getirmiyor.
89′ Erman son çizgide rakibinden kurtuldu ve ortayı yaptı ancak top doğruda Mert Günok’ta kaldı.
88′ Amoah çaprazdan ceza sahasına girdi, Bekir yaptığı müdahale ile topu kornere attı.
86′ Mustafa Keçeli’nin ortasında sağ tarafta N’Duka’da kaldı top. Onun ortasında Amoah önünde kalan topu kontrol edemedi.
84′ Fenerbahçe kontra atağında Alex Orhan Şam’ı gördü. O ceza sahası çizgisi üstündeki Sezer’i gördü. Savunma iki kişiyle Sezer’e pres yapıp topu kazandı.
82′ Kornerde top Yobo’da kaldı. Yobo vurmayıp geriye çıkarmayı tercih etti ama savunma çabuk kapandı.
81′ Stoch sol kanattan bindiren Ziegler’i gördü. Ziegler’in yerden ortasında N’Duka kayarak topu kornere attı.
80′ Maçın son bölümüne girilirken Mersin İ.Y giderek risk alıyor, ancak pozisyonları bulan taraf Fenerbahçe.
79′ Andre Moritz’in yerine Matthew Amoah giriyor oyuna.
78′ Halis Özkahya Mersin İ.Y yedek kulübesine doğru gelerek Mehmet Polat’a sarı kart gösterdi.
75′ Mustafa Keçeli yine hücuma çıkan isim oldu ama bu kez Orhan’ı geçemedi. Fenerbahçe savunması riskli kısa pasların ardından topu uzaklaştırdı.
72′ Mersin İ.Y Alex’in kaybettiği topta kontra atağa çıkmak istedi. Ancak Erman Özgür Beto ve N’Duka arasında kararsız kalınca pası da Fenerbahçeli oyuncularda kaldı.
71′ Stoch savunmanın arkasına kaçtı. Emre onu çok güzel gördü. Sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Slovak oyuncunun vuruşunda top kalecinin ayaklarından kornere gitti.
69′ Andre Moritz yine kaleyi düşündü. Brezilyalı oyuncunun plasesi sol direk dibine gitti. Ancak bu yumuşak vuruşta zorlanmadı Mert.
68′ Cristian ile Moritz’in mücadelesi sonucu kaleyi karşıdan gören bir pozisyondan serbest vuruş kullanacak Mersin İ.Y.
67′ Fenerbahçe yarı alanının ortalarında Zurita ile hava topuna yükselen Emre Belözoğlu yüzüne aldığı darbe ile yerde kaldı.
64′ N’Duka sağ kanatta şık hareketler ilerledi ve ortasını yaptı ancak ortada Mersinli kimse yok ve top Mert’de kalıyor.
63′ Stoch sol kanattan ceza sahasına doğru hareketlenirken sol bekten hareketlenen Ziegler’i düşündü. Pası hızlı ve top auta gidiyor.
61′ Fenerbahçe’de 2. oyuncu değişikliği; golü atan Özer’in yerine Miroslav Stoch oyuna girdi.
61′ Fenerbahçe’de Caner Erkin‘in yerine Selçuk Şahin oyuna girdi.
60′ Mustafa Keçeli yine hücuma çıktı. Sol kanattan arka direğe ortaladı Mustafa, Erhan’ın vuruşu kaleci Mert’de kaldı.
59′ Sol kanattan kullanılan korneri savunma uzaklaştırmak istedi. Top ceza sahası dışında Mersinli oyuncularda kalsa da pozisyonun devamı gelmedi.
59′ Moritz yine uzaklardan golü düşündü, top savunmaya çarptı ve kalenin çok üstünden kornere gitti.
56′ İbrahim Kaş ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görüyor.
55′ Bienvenu sağ kanattan ortaladı Caner’in vuruşu auta gidiyor.
53′ GOOOLLL – Bienvenu Fenerbahçe adına farkı ikiye çıkarıyor.
52′ Mersin bu kez sağ kanattan geldi. Erhan savunmadan çıkıp ortayı yaptı, ancak sol kanattan ceza sahasına sokulan Mustafa’ya gelmedi top.
50′ Erman Özgür Bekir ile Özer’in arasında yerde kaldı. Kaleyi cepheden gören bir noktadan Mersin İ.Y faul kullanacak.
49′ Mersin sol taraftan bir köşe vuruşu kullandı, Mert Günok altı pasa gelen topu yumruklarken, hakem Boum’un Mert’e hareketine faul dedi.
48′ Mersin yine sol kanattan etkili geldi. N’duka Mustafa’ya bıraktı. Mustafa Yobo’dan çok şık sıyrılıp yerden ortaladı, Ziegler çok kritik bir müdahale yaptı.
47′ Bienvenu ceza sahası içinde topla buluştu. Sağ taraftan ortasını İbrahim Kaş kafayla uzaklaştırdı.
46′ M.İdman Yurdu’nda oyuncu değişikliği Hakan Bayraktar yerini İbrahim Sehiç’e bırakıyor
46′ Karşılaşmanın ikinci yarısı Fenerbahçe‘nin vuruşuyla başladı.

M. İDMAN YURDU 0-1 FENERBAHÇE İLK YARI SONUCU

45′ Mersin İdman Yurdu rakibi üzerinde baskı kurdu ancak şu ana kadar beraberlik golünü bulamadı.
44′ Moritz’in kullandığı faul atışı kısa düştü ve savunma rahatlıkla topu uzaklaştırdı.
43′ Sağ kanattan hareketlenen Zurita yerde kaldı. Mersin rakip yarı alanın ortalarında sağ çizgiye yakın noktadan serbest vuruş kullanacak.
43′ Kornerde Mert’in kale çizgisi üzerinde kontrol ettiği topta Mersin İdman Yurdu oyuncularının gol beklentisi vardı.
42′ Sol kanattan kullanılan kornerde Mert kale çizgisi üzerinde topu kontrol etti.
41′ Mersin İdman Yurdu ceza sahasının dışında sol çaprazdan bir frikik kullandı. Ben Yahia’nın ortasında ön direkteki vuruş Fenerbahçeli savunmacılardan döndü, Mersin İdman Yurdu oyuncularının elle oynama itirazları eşliğinde Beto’nun ikinci vuruşu kornere çıktı.
39′ Caner Erkin’e yaptığı faul sonrasında Ben Yahia sarı kart gördü.
38′ N’duka sağ kanattan içeriye doğru girerken kaleyi düşündü ancak istediği vuruşu yapamadı. Fakat top bir anda Mustafa Keçeli’nin önünde kaldı. Mustafa’nın sol kanattan şutunda Orhan kayarak topu engelledi.
38′ Özer sağ bekten hücuma katılan Orhan’ın önündeki büyük boşluğu gördü. Orhan rahat pozisyonda çok kötü bir orta yapınca top doğrudan auta gitti.
37′ Ben Yahia’nın ortasında Beto dar açıda karşı karşıya kaldı Mert ile, ancak Beto bir kez daha istediği vuruşu yapıp takımına beraberliği getiremedi.
35′ Erman tek dokunuşla savunmanın arkasına kaçan Beto’yu topla buluşturdu. Hafif çapraz pozisyondaki Beto’nun yerden vuruşu zeminin de etkisiyle yavaş gitti ve Mert’de kaldı.
34′ Mustafa Keçeli sol kanattan yine hücuma çıktı ve ortasını yaptı ama top Mert de kaldı.
33′ Mersin’de yağan şiddetli yağmurun ardından zeminin ağırlaştığı görülüyor.
32′ Caner Erkin sol kanattan hareketlendi. Caner Alex ile girdiği verkaçın ardından kaleciyle karşı karşıya kaldı, ancak savunmanın hamle yaptığı pozisyonda sol kanat oyuncusunun vuruşu auta gidiyor.
31′ Mustafa Keçeli sol çaprazdan ceza sahasına girdi, şutunda top dışarı çıktı.
30′ Fenerbahçe Özer Hurmacı’nın orta yuvarlağın hemen ilerisinden attığı mükemmel golle 1-0 önde oyunu sürdürüyor.
27′ Emre Belözoğlu’nun sakatlığı nedeniyle oyun bir süreliğine durdu.
25′ Mersin İdman Yurdu daha atak oynarken, özellikle beklerini öne çıkartarak boşluk bulma çabasında. Fakat Fenerbahçe pres yaparak, izin vermiyor rakibine.
23′ Mersin İdman Yurdu bu dakikalarda iyi top dolaştırıyor, ancak aradıkları boşluğu bulmakta zorlanıyorlar.
22′ Fenerbahçe’nin Özer’in harika golü ile erken öne geçtiği karşılaşmada iki takım da golü düşünüyor. Topun orta sahada çok kaldığını söylemek mümkün değil.
20′ N’Duka Fenerbahçe savunmasını zorlamaya devam ediyor. Emre’den sıyrılan oyuncu, ceza sahasının hemen dışında iki kişinin arasında yerde kaldı, hakem devam kararı verdi.
18′ Sol taraftan kazanılan korneri paslaşarak kullanan Fenerbahçe, istediği organizasyonu yapamıyor.
17′ Cristian’ın pasında ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Alex, kısa mesafede tek bir hareketle iki rakibinden kurtuldu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Brezilyalının vuruşunda top kornere çıktı.
16′ Zurita’nın pasında ceza sahasının dışında topla buluşan Moritz kaleyi düşündü. Brezilyalının yerden şutu, kalenin sağından dışarıya çıktı.
15′ Sağ kanattan kazanılan korneri Alex ön direğe ortaladı, Özer’in kafa vuruşu Hakan’da kaldı.
13′ Moritz’in sağ kanada açmak istediği topta araya Özer girdi. Özer hızlı şekilde Bienvenu’ya doğru oynadı. Bienvenu’dan daha önce araya giren Boum, topu taca attı.
12′ Fenerbahçe hücuma çıkarken topu kaybetti. Andre Moritz savunmanın arkasına hareketlenen Beto’yu güzel gördü, ancak bu oyuncunun ortasında top arkadaşlarıyla buluşmadı.
10′ Ziegler sol kanattan hücuma çıkıp yerden bir orta yaptı. Ön direkte İbrahim Kaş araya giren isim oldu.
9′ Hakan şu an için maça devam ediyor, ancak acı çektiğini yüzünden okumak zor değil.
8′ Hakan Arıkan maç öncesinde ısınmalar sırasında da bir sıkıntı yaşamıştı.
8′ Pozisyonun devamında sol kanattan gelen ortada Özer ve Hakan Arıkan yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirirken, Hakan’ın tedavisi devam ediyor.
7′ Cristian sağ kanattan ortayı yaptı, Alex kafayı vuramadı. Dönen top yine Alex’te kaldı, bu kez Alex’in vuruşunda top savunmadan döndü.
6′ N’duka sağ kanattan etkili geldi yine. Bekir topa müdahale ederek kornere attı. Korner’de Mersinli oyuncuların vuruşu auta gitti.
5′ Fenerbahçe orta yuvarlağın kendi yarı alanına bakan kısımda kazandığı faulü çabuk kullandı. Özer rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluştu, kaleye baktı, Hakan Arıkan’ın önde olduğunu gördü ve yaklaşık 40-45 metreden müthiş bir vuruşla golü attı.
4′ GOOOOLLL– Fenerbahçe Özer Hurmacı’nın müthiş golüyle öne geçti.
3′ Mersin İdman Yurdu bu kez sağ kanattan etkili gelmek istedi. N’duka’nın pasında sağ kanattan ortalayan Erhan Güven, karşılayan isim yine Bekir.
2′ Mustafa Keçeli sol kanattan hücuma çıkarak yerden bir orta yaptı. Bekir ön direkte rahatlıkla karşılayan isim.
1′ Ve maç Mersin İdman Yurdu’nun vuruşuyla başladı.

MERSİN İDMAN YURDU
Hakan
Erhan
Boum
İbrahim Kaş
Mustafa Keçeli
N’Duka
Ben Yahia
Zurita
Erman
Moritz
Beto

FENERBAHÇE
Mert
Orhan
Bekir
Yobo
Ziegler
Cristian
Emre
Caner
Özer
Alex
Bienvenu

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen