Per. May 2nd, 2024

Microsoft, kullandığınız tarayıcıya bir güvenlik puanı veren ilginç bir web sitesi meydana getirdi. “Your Browser Matters” (“Tarayıcınız önemlidir”) adlı web sitesi, Internet Explorer 9’a 4 üzerinden tam 4 veriyor.


MS’ten tarayıcıları güvensiz sayan web sitesi! Microsoft, bu ilginç web sitesi ile IE 9’u övdü, Firefox ve Chrome’u ise yerin dibine soktu!

Ancak görünüşe bakılırsa Microsoft, Firefox ve Chrome’un güvenli olduğunu düşünmüyor. Firefox testte sadece 2 puan, Chrome ise 2.5 puan alıyor. Internet Explorer 7 ise 1 puan alırken, Internet Explorer 6, bir puana bile layık görülmüyor. The Register, Apple Safari’nin testi çalıştırmadığını not düşüyor.

Sitenin amacının endüstri standardı özelliklere sahip, güncel bir tarayıcı kullanmak konusunda sizi bilgilendirmek olduğu söyleniyor. Site, örneğin Firefox’a sadece düşük puan vermekle kalmıyor ve bunu detaylandırıyor. Örneğin Firefox’da bir eklentiyi siteye göre devre dışı bırakamamak, tarayıcının Windows Protected Mode gibi tarayıcı değiştirmeye engel olan bir yöntem kullanmaması, zararlı XSS’leri engelleyecek bir mekanizmasının olmaması, puanını düşürüyor.

Opera’nın aldığı puan, Mozilla’dan anında cevap!

Siteyi Opera 11.51’de ve Andoid mobil web tarayıcımızda çalıştırdığımızda ise yukarıdaki gibi "Size bir puan veremiyoruz" mesajını aldık.

Mozilla’dan ise siteyle ilgili bir açıklama anında geldi diyebiliriz. İşte vakfın MS’in sitesine cevaben açıklaması: "Microsoft’un sitesi, daha çok eksikleriyle dikkat çekiyor: HSTS gibi güvenlik teknolojileri, Do Not Track gibi gizlilik araçları, açık yakalandığında üreticinin buna cevap süresi gibi." "Mozilla, güvenlikteki liderliğinden inanılmaz derecede gurur duymaktadır."

Siteye http://yourbrowsermatters.org adresinden ulaşabilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen