Cum. May 3rd, 2024

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli “Terörle mücadelelerde gerekli görüldüğü halde meclisten alınan teskere yetkisi kullanılır ve tereddüt edilmez. “dedi.


Habertürk kanalına konuk olan Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, meclisten yetki alınan teskere sonrası durum değerlendirmesinde bulundu.

OPERASYON GİZLİ KALMALI
Teskere sonrası kara harekatı operasyon beklentilerinin olduğu sorusunun yöneltilmesi üzerine Canikli, operasyonun gizli kalması gerektiğine dikkat çekerek " Böyle şeyler bir devletin, bir ülkenin en mahrem ve en gizli kalması gereken konulardır. Ekranlarda bu konuyu tartışamayız. Kara operasyonu yapılacaksa bu hiç beklenmedik bir anda, en etkili sonucun alınması için son derece gizli ve dikkatli bir şekilde yapılması gerekiyor. Böyle bir operasyon yapılacaksa bunun zamanı, tarihi, yapılış şekli ve biçimi konusunda bizim bilgi sahibi olmamız söz konusu değil. Doğruda değil zaten, ayrıca bilgi sahibi olsak da bunların paylaşılması da ülkenin menfaatine olmaz." dedi.

GEREKLİ GÖRÜLÜRSE TEREDDÜTSÜZ KULLANILIR

Teskere yetkisinin gerekli görüldüğü takdirde kullanılacağını kaydeden Nurettin Canikli "Teskerelerde yetkiler hiç kuşkusuz kullanılmak üzere alınır. Terörle mücadelelerde gerekli görüldüğü halde bu yetkilerde kullanılır ve tereddüt söz konusu olamaz. Şu veya bu nedenle kara harekatlar geriye bırakılmaz. O kara verilmişse ve gerekiyorsa güvenlik güçlerimiz buna karar vermişse bu yerine getirilir." diye konuştu.

TERÖRÜ BİTİRMEYE KARARLIYIZ

Nurettin Canikli, Ak Parti hükümetinin terörü bitirmeye karalı olduğunu ifade ederek " Terörü bitirme konusunda hükümetimiz kararlı. Çünkü artık net olarak ortaya çıkmıştır ki; bir terör olayıyla karşı karşıyayız. Önceki dönemlerde terör örgütünün ve yandaşlarını kullandığı bazı argümanlar vardı. Ancak artık bu argümanlar Ak Parti hükümeti döneminde ortadan kaldırıldı. Bu argümanları bir propaganda yöntemi olarak kullanılıyordu. Buna benzer sorunlar artık büyük bir oranda ortadan kaldırıldı." şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen