Per. May 2nd, 2024

Diyarbakır’da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, PKK’nın Diyarbakır’da kaçırdığı 8 öğretmenden 4’ünün serbest bırakılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, “İnşallah diğer 4 öğretmen de yakında bırakılır.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Diyarbakır’da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, PKK’nın Diyarbakır‘da kaçırdığı 8 öğretmenden 4’ünün serbest bırakılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, "İnşallah diğer 4 öğretmen de yakında bırakılır. Burunları kanamadan bir daha da bu tür şeyler olmaz inşallah" dedi.

Dicle Üniversitesi’nin yeni akademik yıl açılış töreni nedeniyle Diyarbakır‘a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Eker, burada teröristlerin kaçırdığı öğretmenler ve PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınmalarla ilgili sorularını yanıtladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Diyarbakır‘da 30 kişinin gözaltına alındığını belirten Bakan Eker, "Bilgileri ben uçağa binmeden aldım. Savcılığın talimatıyla bazı gözaltına alımlar var. Şu anda Diyarbakır‘da 30 civarında gözaltına alınma olduğuna dair bilgi aldım. Bu savcılık tarafından yapılan bir operasyon" dedi.

PKK’nın Diyarbakır‘da kaçırdığı 8 öğretmenden 4’ünün serbest bırakıldığı yönünde bilgi aldığını belirten Eker, şöyle dedi:

"Tabi bu olumlu bir gelişme, sevinçle karşılandığımız bir olay. Keşke bu olaylar başından beri hiç olmasaydı. Özellikle öğretmenlerin veya diğer kamu görevlilerinin, hiçbir vatandaşın bu tür olaylarla mağdur edilmemesi, saldırıya uğramaması bizim temennimiz. Barış ve huzurun olması bizim temennimiz. Ama maalesef yakın geçmişte bu bölgede çok sık karşılaştığımız artan terör, saldırı ve şiddet eylemleri hayatını kaybeden maalesef vatandaşlarımız, 8 aylık anne karnındaki bebeğe varıncaya kadar. Bunlar tabi çok üzücü, bunlarla ilgili adli birimler de, güvenlik birimleri de birtakım çalışmalar yapıyorlar. Tabi 4 öğretmenin bırakılması sevindirici bir gelişme. İnşallah diğer 4 kişi de yakında bırakılır. Burunları kanamadan bir daha da bu tür şeyler olmaz inşallah."

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen