Çar. May 1st, 2024

Spor Toto Süper Lig’de 5 hafta geride kalırken, Beşiktaş’ta 6 futbolcu henüz forma şansı bulamadı.


Bu 6 futbolcunun 3’ünün yeni transfer olması dikkat çekerken, İspanyol yıldız Guti Hernandez ile 2 de genç futbolcu ligde henüz sahaya çıkamadı.

Teknik direktör Carlos Carvalhal, yıldız futbolcu Guti‘nin yanı sıra yeni transferlerden Julio Alves, Burak Kaplan, ve Mehmet Akyüz ile genç futbolcular Atınç Nukan ve Umut Kaya‘ya geride kalan 5 haftada forma şansı vermedi.

Tavşanlı Linyitspor’dan transfer edilen Mehmet Akyüz, Alania ile oynanan UEFA Avrupa Ligi play off turu ilk maçının son dakikasında oyuna girip ilk kez resmi bir maçta Beşiktaş forması giyme şansı bulurken, Bayer Leverkusen’den transfer edilen Burak ve Atletico Madrid’den alınan Alves ise henüz siyah-beyazlı formayı resmi maçlarda giyme şansı yakalayamadı.

Alves, Mehmet Akyüz ve Atınç ligde birer kez 18 kişilik maç kadrosuna girmeyi başarırken, Guti Hernandez, Burak Kaplan ve kaleci Umut Kaya ise ligde henüz 18 kişilik maç kadrolarına dahil edilmedi.

Guti, UEFA Avrupa Ligi play off’unda Alania ile yapılan iki karşılaşmada forma giyerken, daha sonra ligde ve Avrupa’da zaman zaman sakatlığı, zaman zaman da formsuzluğu nedeniyle oynayamadı.

Yoğun maç trafiğine rağmen forma bulamayan bu futbolcuların yanı sıra sakatlıkları nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak olan Ersan Gülüm ile Bebe de bu sezon forma giyemeyen futbolcular oldu.

Bu arada Rapid Wien’den transfer edilen Tanju Kayhan da bu sezon ligde sadece Medical Park Antalyaspor maçının son 11 dakikasında forma giydi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen