Çar. May 1st, 2024

TSK, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili, “İstenen tüm belge ve bilgiler ilgili birimlere gönderildi” açıklamasını yaptı.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Genelkurmay Başkanlığı, Muhsin Yazıcıoğlu‘nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili TSK’ya yöneltilen eleştirilere karşısında suskunluğunu bozdu.

Vefat ettiği günden bu yana kaza mı suikast mi olduğu gündemden düşmeyen merhum Muhsin Yazıcıoğlu‘nun helikopter kazasına ilişkin TSK’dan açıklama geldi.

Genelkurmay internet sitesinden yaptığı açıklama ile Muhsin Yazıcıoğlu‘nun hayatını kaybettiği kazaya ait "İstenen tüm belge ve bilgilerin" ilgili birimlere gönderildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: "25 Mart 2009 tarihinde vuku bulan elim helikopter kazası ile ilgili olarak, başlangıçtan itibaren, söz konusu kazayı inceleyen TBMM Araştırma Komisyonu, Devlet Denetleme Kurulu, Kahramanmaraş ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından Genelkurmay Başkanlığından talep edilen tüm bilgi ve belgeler ilgili birimlere gönderilmiştir."

Ayrıca TSK’nın demokrasi ve hukukun üstünlüğüne verdiği önemden dolayı "soruşturmanın devam ettiği safhada, olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmasına ihtiyaç" duymadığı da vurgulandı.
Haberin devamı ↓reklam

Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili yeni bir video kaydının ortaya çıkmasının ardından aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu bazı gözaltılar yaşanmıştı.

Ayrıca helikopterin düştüğü bölgeden bazı savaş uçaklarının geçtiği ve bunların radar kayıtlarının yok edildiği de ortaya atılan iddialar arasındaydı.

PİRİ REİS‘İN TACİZ EDİLDİĞİ İDDİASI

‘Doğu Akdeniz‘de sismik araştırmalar yapan Piri Reis gemisine yönelik İsrail uçaklarının tacizde bulunduğu haberleri gerçek dıışıdır’ denildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen