Cts. May 4th, 2024

Avrupalı liderlerin Yunanistan yardımını kesmelerinin etkisiyle emtia gerilerken altın da düşüyor!


Avrupalı liderlerin referandum kararı alan Yunanistan‘a referandum sonucuna kadar yardımı kestiklerini açıklamalarının ardından küresel yavaşlama endişesi ile gerileyen emtia ile birlikte hareket eden altın geriliyor.

Spot altının onsu yüzde 0.9 kadar düşüşle 1,723.05 dolara gerilerken Singapur‘da ise yerel saatle 12.35’te 1,728.22 dolardan işlem gördü. New York Comex’te aralık teslimli altının onsu yüzde 0.3 kadar değer kaybederek 1,724 dolara geriledi. Bakır ve petrol de kan kaybediyor.

"Avrupa’daki belirsizlik sebebiyle emtia gerilerken altın da bu yönde hareket ediyor. Ayrıca güçlü dolar da önemli bir faktör." diyen Şangay merkezli Huatai Great Wall Futures Co analisti Huang Wei, "Yine de altını aşağı çeken tüm bu belirsizlikler hala daha alternatif yatırım aracı ve güvenli liman olduğu için yine aynı şekilde altını yukarı da taşıyacaktır." yorumunda bulundu.

Avrupalı liderler, Yunanistan‘ı kurtarmak için aldıkları finansal kararla ilgili referanduma gitmek isteyen Başbakan Papandreu’ya referandum sonucu açıklanana kadar hiçbir yardımda bulunmayacaklarını açıkladılar. Yunanistan referandum tarihi olarak ise 4 aralık tarihini belirledi.

Spot gümüşün onsu yüzde 1.9 kadar kayıpla 33.61 dolara gerilemezden önce 33.755 dolardan işlem gördü. Spot platinin onsu yüzde 0.8 kayıpla 1,591.25 dolara düşerken paladyumun onsu ise yüzde 1.3 kadar gerileyerek 643.50 dolar oldu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen