Çar. May 1st, 2024

Hatay’da 600 bin dolar fidye için kaçırılan 25 yaşındaki Mahmout Kasır, kontrol noktasında ‘imdat’ diye bağırıp şüphelilerin elinden kaçarak polise sığındı.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Suriye’nin Halep kentinde döviz bürosu işleten ve Türkiye‘ye giriş yaptıktan sonra ortadan kaybolan Suriyeli işadamı Ahmet Kasır’ı bulmak için geldiği Hatay‘da 600 bin dolar fidye için kaçırılan oğlu 25 yaşındaki Mahmout Kasır, kontrol noktasında ‘imdat’ diye bağırıp şüphelilerin elinden kaçarark polise sığındı. Olayla ilgili biri Suriye uyruklu 2 kişi tutuklandı.

İddiaya göre, Halep’ten bir süre önce Hatay‘a resmi olarak giriş yapan Suriyeli işadamı Ahmet Kasır’dan bir daha haber alınamadı. Oğlu Mahmout Kasır, babasını bulmak için tanıdığı Suriyeli Maemoun Emsader’den yardım istedi. Emsader, bir süre sonra Mahmout Kasır’ı arayarak babasının Hatay‘ın Reyhanlı İlçesi’nde tutuklandığını ve cezaevine kapatıldığını ileri sürerek görmek için birlikte Reyhanlı‘ya gidebileceklerini söyledi. Bunun üzerine Mahmout Kasır ile Maemoun Emsader, dün Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan Reyhanlı‘ya geldi. Ahmet Kasır burada Maemoun Emsader’in de aralarında bulunduğu bir grup tarafından kaçırıldı. İki otomobille Antakya yönüne götürülen Ahmet Kasır’ın Suriye‘deki annesini arayan şüpheliler, oğlu için 600 bin dolar fidye istedi. Bu sırada Hatay‘ın Belen İlçesi’ne gelen şüpheliler, ilçe girişinde polisinin kontrol noktası oluşturarak denetim yaptığını fark edince yavaşladı. Polisleri gören Suriyeli genç, ‘imdat’ çağlığı atarak kendini otomobilden atıp, polislere doğru koşmaya başladı. Kasır, olayı fark ederek araca doğru yürüyen polislere sarılıp, ‘Beni kurtarın, öldürecekler’ diyerek yardım istedi. Polisler, hemen otomobilin etrafını sarıp, Maemoun Emsader ile Reyhanlılı Yunus Balseven’i gözaltına aldı, diğer otomobilde bulunanlar ise gece karanlığından faydalanarak kaçtı.

POLİS OLMASA ÖLDÜREBİLİRLERDİ

Şüpheliler tarafından dövüldüğünü belirten Mahmout Kasır, hayatını Türk polislere borcu olduğunu söyledi. Babasını bulmak için Türkiye‘ye birlikte geldiği Suriyeli tanıdığı tarafından kaçırıldığını belirten Kasır, "Annemden 600 bin dolar fidye istediler. Polis noktasını görünce kollarımdan tutmalarına rağmen kendimi dışarı atıp polis sığındım" dedi. Kasır, babasının Türkiye‘ye giriş yaptıktan sonra bir daha kendisinden haber alamadıklarını ve bulunmasını istediğini söyledi.

Sorguya alınan Maemoun Emsader ile Yunus Balseven ise, Mahmout Kasır’dan alacakları olduğunu ödemediğini, bu yüzden de kendilerine iftira attığını ileri sürdü. Zanlılar, ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olaya karışan diğer kişiler ise aranıyor.

SonDakika

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen