Cum. May 3rd, 2024

Tekin’in İstanbul’daki yerel yönetim konusunda Kılıçdaroğlu ile ters düştüğü konuşuluyor. Kadıköy İlçe Başkanı’nın değiştirilmesi üzerine Tekin’e yakın iki üye İl Yönetimi’nden istifa etti.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

CHP’de son günlerde yaşanan ‘Dersim tartışması’ CHP yönetimindeki çatlağı gözler önüne serdi. Özellikle yönetim katında ‘güç’ savaşı yaşanırken CHP’nin en önemli kalelerinden İstanbul’da ise bambaşka bir savaş yaşandı. İstanbul savaşı, CHP kulislerinde, Kemal Kılıçdaroğlu ile Gürsel Tekin arasındaki bağların zayıfladığı şeklinde yorumlanıyor.

CHP İstanbul’daki siyaset kulislerinde her şeyin hükümetin CHP’li belediyelere yönelik polis operasyonu ile başladığı söyleniyor. Özellikle Kadıköy Belediyesi’ne yapılan operasyondan sonra Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün yüksek sesle ‘Başkanlarına sahip çıkan Genel Başkan istiyoruz’ sözlerine dikkat çekiliyor. Öztürk’ün bu sözüne karşılık Kılıçdaroğlu’nun ise yakın çevresine ‘Belediyeler dükalığa dönmüş’ dediği iddia ediliyor.

İmza toplandı

Başlarını Kadıköy Belediyesi’nin çektiği Maltepe, Bakırköy ve Beşiktaş ilçelerinden oluşan Kılıçdaroğlu muhalifi grubun, bu sözlerden sonra hareket geçtiği iddia ediliyor. Kulislerde İstanbul İl Yönetimi’nin düşürülmesi için gizli imza kampanyası başlatıldığı konuşuluyor. Kampanyayı yürüten isim ise CHP Kadıköy İlçe Başkanı Türer Ercan. Selami Öztürk’e yakın olduğu bilinen bu isimin imza topladığı haberinin Ankara’ya ulaşmasıyla birlikte de karşı operasyon başlıyor. Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile Kağıthane ve Kadıköy ilçe başkanları görevden alındı.

İpler kopuyor

Kılıçdaroğlu Kadıköy’e SHP eski başkanı Necati Ekşi’yi başkan yapmak istiyor. Tekin ise bu isme karşı çıkıyor. Ancak Kılıçdarooğlu’nun dediği oluyor. Siyasete Kadıköy’den başlayan ve buradan TBMM’ye giden Tekin ise ‘evinde’ kendine karşı operasyon yapıldığını düşünüyor. Bunun üzerine tepkisini göstermek için de İstanbul İl Yönetimi’ndeki kendisine yakın iki ismin istifa etmesini sağlıyor. Kulislerde İstanbul’da, ‘Kılıçdaroğlu masaya yumruğunu vurdu’ yorumları yapılırken Kılıçdaroğlu-Tekin ikilisinin arasında ise her şeyin eskisi gibi olmayacağı söyleniyor. n HABER MERKEZİ

‘İstifa edecekler’ iddiası

Kadıköy ve Kağıthana ilçelerinin görevden alınmasından kısa bir süre önce eski PM üyesi Enver Aysever, “İstanbul’da görevden almalar olacak. MYK’da Bihlun Tamaylıgil ile Gürsel Tekin istifa edecekler” dedi. Bunun üzerine Tekin’in görevden almalara tepkili olsa da görevinden istifa etmeyeceği kaydedildi. İstanbul’da gücü giderek zayıflayan Tekin’in yakın çevresine “İstifa dedikodusunu MYK içinden bazı isimler çıkarıyor” dediği ifade ediliyor. Ancak “istifa edecek” iddialarının kaynağının görevden alınan ilçe yönetimleri olduğu ileri sürülüyor. CHP’ye yakın Gerçek Gündem adlı internet sitesinin sahibi Barış Yarkadaş’ın son haftalarda eleştirel yazılar kaleme alması ve Kılıçdaroğlu’nun TESEV’in kurucusu olduğunu açıklaması da ortamı gerdi. Tekin’in yakın arkadaşı olduğu bilinen Yarkadaş’ın iddiaları CHP tarafından resmi bir açıklama ile yalanlandı. Ancak Yarkadaş’ın Kılıçdaroğlu-Süleyman Demirel yakınlaşmasını eleştiren yazısı örgütünün bir kesiminde ciddi destek buldu. CHP’deki karışıklık “kurultay” seslerinin de yüksek çıkmasına neden olurken Kurultay’ın 2012 sonunda yapılması ve bu süreçte delege sisteminde önemli bir değişikliğe gidilecek olması da partide rahatsızlık yarattı.

Vatan

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen