Per. May 2nd, 2024

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ABD’nin Irak’tan çekilmesiyle İncirlik’e gelen 4 tane predatorün (insansız hava aracı) test uçuşlarına başladığını bildirdi.


Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikasını ziyaret eden Bakan Yılmaz, yetkililerden bilgi aldı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bedelli askerlikle ilgili soruları yanıtlamayacağını ifade eden Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna bağlı Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikasının Türkiye‘nin gurur duyacağı bir tesis olduğunu belirterek, geçen yıl 5 milyon dolar olan ihracatının bu yıl 25 milyon dolara ulaştığını vurguladı.

-”Predatorler test uçuşlarına başladı”-

Terörle mücadelede anlık istihbarat sağlayan insansız hava aracı ”predator”lerin kullanımına yönelik bir soruyu da yanıtlayan Yılmaz, ABD’nin Irak‘tan çekilmesiyle İncirlik’e gelen 4 tane predator olduğunu belirterek, ”Onlar şu anda test uçuşlarına başladılar. Uçuşlar devam ediyor. Dolayısıyla bir sıkıntı olmayacak diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Bakan Yılmaz, yerli insansız hava aracı ”Anka”nın da dünkü uçuşunda 20 bin fit yüksekliğe çıktığını vurgulayarak, ”6 saat havada kaldı. Dolayısıyla o da çok iyi bir yere gidiyor. 2012’nin ikinci yarısından itibaren inşallah hizmete geçecek” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen