Çar. May 1st, 2024

Alman istihbaratı ile ilişkisi olduğu sanılan Neo-Nazi katillerin evinde ele geçen hafıza kartında 88 kişilik ölüm listesi ortaya çıkarıldı.

Kaynak : http://www.internethaber.com/olum-listesindeki-88in-sirri-cozuldu-384412h.htm#ixzz1e2WVk0JI


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

ALFABENİN 8. HARFİNDE HİTLER’İN H’Sİ VAR

Listenin 88 isimden oluşmasının sırrı Nazi Almanyası’nın lideri Adolf Hitler’i selamlamak için kullanılan ünlü “Heil Hitler” sözlerinde yatıyor. “H” alfabenin sekizinci harfi olduğu için Naziler, 88 sayısını “Heil Hitler” için bir şifre olarak kullanıyor.

Alman yetkililerin ulaştığı listede, insan hakları konusunda çalışan iki Alman siyasetçinin yanı sıra, Türk ve İslam örgütlerinin temsilcilerinin adları yer alıyor. Spiegel Online’nın haberine göre, kanıtlar arasında sayılan listede, isimlerle birlikte sözkonusu kişilerin adresleri de bulunuyor.

ALMAN MİLLETVEKİLİ DE ÖLÜM LİSTESİNDE

"Nasyonel Sosyalist Yeraltı" grubuna yönelik operasyon sürerken şebekeye belge ve araç sağlayan 37 yaşındaki Holger G., Hannover’e bağlı Launeau kasabasında gözaltına alındı. Bir akaryakıt istasyonunda çalışan Holger G. sorguya alındı. Dönerci Türkler’i öldürdükleri belirlenen intihar eden Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve güvenlik güçleri ile itiraf pazarlığında olan Beate Zschape’nin evinde bulunan hafıza kartında yer alan 88 isimlik listede Başbakan Merkel’in partisi CDU’nun koalisyon ortağı olan CSU’nun milletvekili Hans-Peter Uhl ve Yeşiller Partisi milletvekili Jerzy Montag’ın da adı yer aldı. 2005 yılından bu yana CDU-CSU koalisyonunun iç politika sözcülüğünü üstlenen Hans-Peter Uhl , aşırı sağcı NPD partisinin kapatılmasına karşı çıkması ile tanınıyordu. Hedefteki isimlerden CSU Milletvekili Uhl, ölüm listesinde yer aldığını öğrenince şoke olduğunu söyledi.

NAZİLER’İ KİM KOLLADI?

Almanya’daki "Derin Devlet Skandalı"nın boyutları giderek büyürken, 1990’lı yıllarda Neo-Naziler’i kollamakla suçlanan Thüringen Eyalet Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın eski başkanı Helmut Roewer, polisi suçladı. Alman medyası Neo-Nazi katiller için sahte isimle yasal yollarla hazırlanmış belgelerin kim tarafından verildiğinin henüz aydınlatılamadığını bildirdi. Bu arada aşırı sağcı grup üyelerinin işlediği ırkçı cinayetlerin aşırı sağ çevreler tarafından bilindiği, bir müzik grubunun "Adolf Hitler yaşıyor" isimli CD’de yer alan bir şarkıda seri cinayetleri detaylarıyla anlattıkları bildirildi.

Alman medyası, Neo-Nazi cinayetlerine ilişkin ayrıntılara geniş yer verirken, aşırı ırkçı cinayetler, BBC ve İngiliz gazetelerinde de geniş yer buldu. Daily Telegraph gazetesi ölüm listesinde 88 isim olduğunu aktarırken, bu rakamın Adolf Hitler‘i temsil eden bir şifre olduğunu vurguladı.

TÜRKLER’E YAKINLIK

Almanya’yı şok eden ırkçı cinayetler üzerine devlet yetkilileri de Türkler’e yönelik jestler yapmaya başladı. Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, 2000’den bu yana öldürülen 8 Türk’ün yakınlarına, Alman hükümeti ve Federal Meclisin bazı temsilcileriyle birlikte Bellevue Sarayı’nda yemek vereceği belirtildi.

MERKEL’İN ÖZÜR DİLEMESİ GEREKECEK

Alman gazeteleri Başbakan Angela Merkel‘in, Almanya‘nın can güvenliğini sağlayamaması nedeniyle Türkler’den özür dilemesinin gerekeceğini yazdı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung, ırkçı cinayetler ile ilgili bugüne kadar çok şey bilindiğini vurgularken, "İstihbaratın bağlantı adamlarının aşırı sağ çevrede yönetici pozisyonlarında provokatör rolü üstlendiği ve bunun için kendilerine maaş ödendiği de biliniyordu. Bugün bundan dolayı öfkelenenler, 2003 yılında NPD’nin yasaklanması girişimini bağlantı adamlarının partideki varlığı nedeniyle reddeden Anayasa Mahkemesi’nin kararını bir okusun. Son cinayetlerde adı geçen Thüringer Heimatschutz grubunun adı orada da geçiyor. O zamanlar da bağlantı adamlarının işe yarayıp yaramadığı tartışılmıştı. Kelimeler insanın boğazında kalıyor. Bir terör cinayeti serisinin niye bu şekilde adlandırılmadığını sorgulamak gerek. Aşırı sağcı terörün, içine sızılması neredeyse imkânsız küçük grupların işi olması, buna bir neden olabilir. Ama bunun nedeni, zıvanadan çıkmış bu tür küçük grupların Anayasayı Koruma Teşkilatı içinde ya da çevresinde yer alması da olabilir. Salı günü kurulan soruşturma komisyonunun en başta incelemesi gereken alanlardan biri de işte budur" diye yazdı.

Tageszeitung gazetesi ise Mölln ve Solingen’de Türk ailelerin evlerinin ateşe verildiği döneme atıfta bulunarak, Neonazi katil çetelerin, o zamandan bu yana yaşanan en büyük siyasî hasara yol açtığını vurgularken şöyle devam etti:

"Resmi makamların işin içinde olduğu şüphesi güçlenirse, hukuk devletine güven büyük ölçüde zedelenecektir. Başbakan Angela Merkel‘in, devletin can güvenliğini sağlayamaması nedeniyle kurbanların yakınlarından özür dilemesi gerekecektir. Merkel ayrıca Alman devletine güvenin yeniden kazanılabilmesi için bir şeyler düşünmek zorunda. Nasyonal Demokrat Parti‘nin yasaklanması yeterli bir önlem değil. Daha ziyade, Türkleri aşağılayanların bu toplumda maalesef pek göze batmadığı gerçeği ile yüzleşmek gerek. Yani başka bir deyişle: Almanya‘nın artık bir ırkçılık tartışması yürütmesinin zamanı gelmiştir."

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen