Cum. May 3rd, 2024

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Erdoğan’ın “Suriye bizim iç meselemizdir” sözünü doğrulayarak, “Suriye karışırsa Türkiye’nin de içi karışır” dedi. Şandır, “Türkiye bu uluslararası müdahalenin önünü kesmeli” uyarısında da bulundu.


tv8 ekranlarında yayınlanan Erkan Tan ile Başketten programına konuk olan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Suriye‘deki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriye’de 3 milyon Türk’ün yaşadığına dikkat çeken Şandır, "Eğer Suriye’ye bir müdahale ederseniz, müdahaleye başladığınız noktada çok sayıda Arap soylu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaşıyor. Hatay’dan Mardin Kızıltepe’ye kadar gidiniz Suriye Türkiye hududu büyük oranda Arap soylu vatandaşlarımızla meskundur. Hududu geçtiniz Suriye’ye ilk adım attığınız yer Türkmen toprağıdır. Hangi savaşın içinde olacaksız siz? Böyle bir şey olur mu, bu akıl mı?" şeklinde konuştu.

MHP’li Şandır, "Başbakan doğru söylüyor. ‘Suriye bizim iç meselemizdir’ diyor. Evet Suriye karışırsa Türkiye’nin de içi karışır. Bunu göz ardı edemeyiz" dedi.

"SURİYE HALKINI KORUYACAĞIZ DİYE YÖNETİCİLERİNE DÜŞMANLIK YAPAMAZSINIZ"

"Şimdi herkes konuşuyor zulümdür, halktır diye" ifadesini kullanan Şandır, "Ben o Suriye halkının Dostluk Grubu Başkanlığını yaptım. Suriye halkının nabzını tutuyorum. Suriye halkı bugün Türkiye’yi yönetenlere düşmanlık duyuyor. Bu mudur kardeşlik? Suriye halkını koruyacağız diye Suriye halkının yöneticilerine düşmanlık yaparsanız belli bir müddet sonra o halk kötü de olsa, kendine zulüm eden de olsa kendi yöneticilerini tutumak mecburiyetinde" diye konuştu.

"TÜRKİYE ULUSLARARASI MÜDAHALENİN ÖNÜNÜ KESMELİ"

Türkiye’nin bu stratejik yanlışı yaptığını savunan Mehmet Şandır, "Türkiye bu uluslararası müdahalenin önünü kesmeli. Türkiye üzerinden yapılacak bir müdahale doğru olmaz" uyarılarında bulundu.

Bu gidişin savaşa doğru bir gidiş olduğunu söyleyen Şandır, "Irak’ta, Libya’da yaşadığımız bir savaşa doğru gidiştir. Bunun Türkiye’ye, bölgeye dünyaya faydası yoktur" dedi. BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen