Cum. May 3rd, 2024

Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı Van’da, bir yanda da Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor. Van’da 23 Ekim’de meydana gelen depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, diğer taraftan vatandaşların Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı Van’da, bir yanda da Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor.

Van’da 23 Ekim’de meydana gelen depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, diğer taraftan vatandaşların Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor. Besiciler, Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan Van Belediyesi Hayvan Pazarında, kurbanlık hayvanları görücüye çıkardı.

Küçükbaş hayvanların fiyatı 350-900 lira, büyükbaş hayvanların fiyatı ise 2-8 bin lira arasında değişiyor.
Kurban satıcılarından Rasim Bilici, depremle birlikte Van’da çok sayıda kişinin kenti terk ettiğini anlatarak, ”Van’da neredeyse kurban alıcısı kalmadı. Van’da kalan insanlarımız da zaten deprem mağduru. Alıcı olmadığı için kurbanlık fiyatlarında düşüş var. Bu düşüşe rağmen alıcı bulmakta zorluk çekiyoruz. Bir haftadan bu yana doğru dürüst satışımız olmadı” dedi.

Besici Fevzi Özhekti de ahırda bulunan 42 kurbanlıktan şimdiye kadar hiç satış yapamadığını, kaydetti.
Merkeze bağlı Dilimli köyünde yaşayan ve depremde evi ile ahırı yıkılan Ahmet Yumak, ”Kurbanlıklarımız elde kalacak. Et Balık Kurumu’nun kurbanlıklarımızı almasını istiyoruz. Ama bunu yaparken bizi mağdur etmesin. Devlet bize yardım elini uzattı. Biz çadırda kalıyoruz ama hayvanlarımız dışarıda. Hayvanlarımız perişan. Soğuktan hayvanlarımız hastalanır ve bir hayvanımız ölürse zarar ederim.” diye konuştu.

Hayvan pazarında, kurbanlık koyunlarını fiyatı 350 ile 500, koçların fiyatı 500 ile 900 TL arasında değişirken, büyükbaş kurbanlıklar 2 bin TL ile 8 bin TL arasında değişiyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen