Per. May 2nd, 2024

Van’da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kriz Merkezine şu ana kadar herhangi bir binanın yıkıldığına dair bilgi ulaşmadı.


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 02.47’de, merkez üssü Van-Kurubaş olan 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremde ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı yaşanmadı. Emniyet ekipleri, yıkılan bina olup olmadığını kontrol etmek için il genelinde devriye geziyor. Şu ana kadar Van Valiliği Kriz Merkezine herhangi bir binanın çöktüğüne dair bilgi ulaşmadı.

İl merkezinde elektrik kesintisi yaşanıyor.

HASTANE BAHÇESİNDE DOĞUM YARDIM YAPTI

Van Bölge Hastanesi, tedbir amacıyla boşaltıldı. Bu arada, Binnaz Kıraç adlı bir kadın, hastane bahçesinde doğum yaptı. Kız bebeğin, Kıraç‘ın ikinci çocuğu olduğu öğrenildi.

VAN’DA YARDIMLAR ALEV ALEV

Van’da içinde battaniye, halı ve giysilerin yer aldığı depodaki yangın söndürülmeye çalışılıyor.

İpekyolu Caddesi’nde, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünün bahçesinde yer alan depodaki yangına, Van Belediyesi ile çevre ilçelerin itfaiyeleri, kentte bulunan Orman ve Su İşleri ekipleri, Van Emniyet Müdürlüğüne ait toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) ve askeri ekiplerce müdahale ediliyor.

Yangının, çevredeki evlere sirayeti önlenmeye çalışılıyor.

Bu arada, deponun bir bölümünde bulunan madeni yağlar dolayısıyla güvenlik çemberi genişletildi, vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı.

Van Valisi Münir Karaloğlu, yangın bölgesine giderek çalışmaları yerinde izledi.

Zarar gören malzemeler

Vali Karaloğlu, yangında ölü yada yaralı olmadığını bildirdi. Yangında 7 depodan üçünün zarar gördüğünü belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

"5 bin metrekare halıfleksimiz zarar gördü. Karayollarının 5 bin adet yol kenar plastik dikmesi zarar gördü, trafik levhaları zarar gördü. İkinci el giysiler vardı, tasnif edilmek için bekleyen ikinci el giysiler zarar gördü. Bir miktar çocuk bezi ve tuvalet kağıdı vardı, onlar zarar gördü. Burada bizi korkutan, Karayollarının kimyasalları vardı, yol boyaları ve tinerleri, onlara sıçramadan, yangın kontrol altına alınmış durumda, soğutma çalışmaları devam ediyor. Bundan sonra artık inşallah söndürülecek.”

Karaloğlu, yangının büyük bir ihtimalle elektrik kontağındın çıktığını ifade etti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen