Cum. May 3rd, 2024

Ermeni yazar dilbilimce Sevan Nişanyan ile MHP’li Ümit Özdağ polemiği Mehmet Ali Birand’ın sunduğu 32. Gün’e damgasını vurdu.


Soykırım İnkar Yasası ülke gündeminin zirvesine oturdu. Hemen hemen tüm tartışma programlarının ilk gündemini Fransa‘nın soykırımı inkar yasası oluşturuyor. Kanal D ekranlarında Mehmet Ali Birand‘ın sunduğu 32. Gün’de Fransa‘nın soykırımı inkar yasasını gündemine aldı.

CANLI YAYINDA SOYKIRIM POLEMİĞİ
Programın konuklarından Ermeni yazar Sevan Nişanyan ve MHP‘li Ümit Özdağ arasında yaşanan "Katliam" polemiği ise programa damgasını vurdu. 1915 olaylarını katliam olarak değerlendiren Sevan Nişanyan MHP‘li Özdağ’ı katliamı görmezden gelmek suçladı ve "’Siz öldünüz ama bu benim umurumda değil diyor’" diyerek Özdağ’a yüklendi. Özdağ’ın tavrının hakaret olduğunu kaydeden Nişanyani soykırımı tekrar tartışmaya açacaklarını söyledi.

30 SENEDİR DİNLİYORUZ

Sevanyan şunları kaydetti:
30 yıldır bunları söylüyorlar 30 senedir beceremiyorlar bir 30 sene daha beceremeyecekler. Çünkü inandırıcı değilsiniz. Bütün dünya sizi ve belgelerinizi yalan olarak değerlendiriyor. Bu ümitsiz bir tavır. Bu bana kara sineklerin davranış biçimlerini hatırlatıyor. Gelir cama vururlar sonra ger, döner bir daha vururlar, bir daha vururular. 30 senedir bu teraneleri dinliyoruz.

ÜSLUBUNUZU BOZMAYIN

Sevanyan’ın sözlerini eleştiren MHP‘li Ümit Özdağ ": Sizin üslubunuzu bütün Türk kamuoyu zaten biliyor isterseniz daha fazla bozmayın." diyerek Ermeni yazara oldukça sert bir tepki gösterdi.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen