Çar. May 1st, 2024

ABD Hava Kuvvetleri’nin, 2008 yılında sona erdirdiği uygulama kapsamında, çatışmalarda ölen en az 274 askerin vücut parçalarını çöplük alanına gömdüğü ortaya çıktı.


Askerlerin çöpe atıldığı uygulamanın hiçbir zaman Pentagon’un üst düzey yetkileri tarafından onaylanmadığı veya bu kişilere bilgi verilmediği ifade edildi. Pentagon, yurt dışı operasyonlarında ölen askerlerinin birçoğunun cesedinin getirildiği yer olan Dover Hava Üssü’nün ölüleri yakma yöntemlerini denetimden geçirmişti.

Washington Post, cesetlerin törenle küle çevrilerek gömülmesi için orduya izin veren ailelere, gerçekte nasıl bir uygulama yapıldığı hakkında hiçbir zaman bilgi verilmediğini ifade etti.

BİNLERCE CESET İNCELENMELİ

Gazete, yetkililerin verdiği bilgiler doğrultusunda, Virginia eyaletindeki çöplüğe atılan vücut parçalarının bulunabilmesi için 2001’den bu yana Dover Hava Üssü’ne gönderilen 6,300 askerin kayıtlarının incelenmesi gerektiğini belirtti.

Dahası, çok ağır yaralanmalar aldıkları ve ileri derecede yandıkları için DNA örneği alınamayan 1,762 cesedinde çöplüğe atıldığı ifade edildi. Savunma yetkilileri bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

ABD’li yetkililer, geçen ay yapılan soruşturmalar sonucunda Hava Kuvvetleri’nin morgunda çok ciddi organizasyon sorunları yaşandığını belirtmişti.

Hava Kuvvetleri’nin içinden bilgi sızdıran kaynaklardan alınan bilgiler doğrultusunda başlatılan soruşturmalar, askerlere ait vücut parçalarının kaybolduğunu ve morgda yaşanan diğer sorunları da gün yüzüne çıkardı.

Morda görevli bir albay ile iki sivil yetkiliye disiplin cezası verildiği ancak kovulmadıkları öğrenildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen