Cum. May 3rd, 2024

Fatih Terim, akşamki dev derbide takımını sürpriz bir taktikle sahaya sürecek.


Galatasaray’da Fatih Terim, F.Bahçe derbisinde 4-1-4-1 sisteminden vazgeçip, takımını sahaya 4-2-3-1 dizilişiyle sürecek. Ön liberoda görev yapacak Melo-Ayhan ikilisi, tecrübeli teknik adamın bu maçtaki kilit isimleri olacak.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, bugün oynayacakları Fenerbahçe derbisi öncesi sürpriz bir taktikle takımını sahaya sürme kararı aldı. Sezon başından beri Cimbom’u genellikle 4-1-4-1 düzeniyle sahaya süren, son maçlarda ise 4-4-2 sistemini benimseyen tecrübeli teknik adam, iki sistemden de vazgeçerek F.Bahçe maçına özel bir taktik uygulamaya karar verdi. Teknik adamın bugünkü mücadelede, derbiye özel 4-2-3-1 sistemiyle takımını oynatacağı, savunmanın önünde Melo ve Ayhan ikilisine görev vererek, orta sahayı daha güçlü tutmaya çalışacağı belirtildi.

Milan Baros’u yedek kulübesine çekerek forvette cezası biten İsveçli golcüsü Johan Elmander’i oynatacak olan teknik adam, 6. yabancı tercihini ise ‘son bir şans tanıdığı’ Albert Riera’dan yana kullanacak. Muslera, Ujfalusi, Eboue, Melo, Elmander ve Riera altılısı ile sahaya çıkacak olan Terim’in, ‘B planı’nda ise yedekte oturacak olan Çek golcü Milan Baros bulunuyor. Forvetin arkasındaki üçlüyü Kazım, Selçuk ve Riera ile oluşturacak olan Fatih Terim, maçın gidişine göre sistem ve taktik değişiklikler uygulayacak. Cimbom, derbinin hazırlığını tamamlayıp Florya’da kampa girerken, sakat Sabri ve Yekta ile cezalı Engin forma giyemeyecek.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen