Cum. May 3rd, 2024

Başbakan Erdoğan,”Cezayir’de Fransızlıların yaptığı soykırımdı. Sarkozy bu soykrımı bilmiyorsa, gitsin babasına sorsun” dedi.


Fransa‘da Ermeni yasa teklifi kabul edildi (Son Detaylar)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte "Müslüman Toplumlarda Değişim ve Kadının Rolü" konulu konferansa katıldı. Toplantıda söz alan Erdoğan, Sarkozy’ye sert çıktı; "Sayın Sarkozy, Türkiye‘nin tarihinde soykırım bulamaz. Eğer Türkiye tarihine bakarsa, eğer kendi ailesine, kendi aile şeceresine şöyle bir derinliğine bakarsa, orada Türkiye‘nin, Türklerin yardımından, hoşgörüsünden, şefkatinden başka hiçbir şey görmez ve göremez” dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Cezayir’de 1945 yılından itibaren, tahminen nüfusun yüzde 15’i Fransızların katliamına uğramıştır. Bu bir soykırımdır. Cezayirliler fırınlarda toplu yakılarak acımasızca şehit edildi. Fransa Cumhurbaşkanı sayın Sarkozy bu soykırımı bilmiyorsa gitsin babası Paul Sarkozy’ye sorsun. Babası Paul Sarkozy 1940’larda Cezayir‘de Fransız lejyonunda askerlik yaptı eminim ki oğluna Cezayir‘deki Fransız katliamı hakkkın söyleyecek çok sözü vardır.

1492 yılından itibaren binlerce Musevi aile engizisyondan kaçarken onlara Osmanlı Devleti yani bizim dedeleimiz kucak açtı. Binlerce Musevi yüzyıllar boyunca da Osmanlı Devleti’nin tebası olarak sorunsuz şekilde yaşadı. İspanya‘dan kaçıp Osmanlı’ya sığınan Museviler bugün Yunanistan‘da bulunan Selanik şehrine yerleştirildiler.

Osmanlı Devleti sahip çıktığı kucak açtığı Musevilerden biridir. Selanik Osmanlı hakimiyetinden ayrıldıktan sonra 1904 yılında Fransaya göç etmek zorunda kalmıştır. Bugün Benedict Mall’da, Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Sarkozy’nin de dedesidir.

Sarkozy Türkiye tarihinde soykırım bulamaz. Kendi ailesine seceresine şöyle bir bakarsa orada Türkiye‘nin yardımından başka birşey göremez.

Fransa’da yapılan oylama, ki bugün Fransa‘da yaklaşık 5 milyon Müslüman var, Fransa‘da ve Avrupa’da ırkçılığın, ayrımcılığın, Müslüman karşıtlığının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını net olarak ortaya koymuştu

Sarkozy, art niyet ve oy hırsı ile bakıyor… Bu tehlikeli tutuma karşı dost ve kardeş ülkeleri uyardık, uyaracağız. İlk aşamada tedbirlerimi aldık. Bu devam ettikçe aşama aşama yeni tedbirler alıp, kararlılıkla uygulayacağız. Bunlar asla Fransız halkına yönelik değil, sadece bu ırkçı tutuma karşıdır. Bu yasa, 550 kişilik parlamentoda 50 küsür kişinin katılımı 30 kişinin "evet" oyu ile alınmıştır. Eğer yüreğin varsa bütüm parlamentonun katılımıyla girersin. Ama bunlarda o yürek ne arar. Türkiye, Medeniyetler İttifakı mücadelesine dünya barışı için adım atıp, adres olarak AB’yi gösterdi. Hiç endişe etmeyin hersey daha güzel olacak. Gümüzünü katlayarak arttırmaya devam edeceğiz. İslamafobya konusunda elele verelim. Biz de ayrımcılık olmayacak. Biz yaradanı yaradandan ötürü sevmeye devam edeceğiz

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen