Per. May 2nd, 2024

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak sınırında 35 köylünün ölümüyle sonuçlanan operasyon hakkında konuştu.


Başbakan Erdoğan 35 köylünün öldürülmesiyle ilgili ilk kez konuştu. Cuma Namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Bölge sürekli terör örgütünün vurulduğu bölge ve bu bölgede yapılan uçuş, istihbarat birimlerimizin verdiği bilgi üzerine yapılan bir uçuştur. Bu uçuş neticesinde de bu görüntüleri güvenlik güçlerimize geçen insansız hava araçlarıamızın hemen ardından buraya malum 2 F-16 uçağımızın kalkması ve bu olayın yaşandığı bölgeyi de uçaklarımız vurmuştur" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

"TALİHSİZ BİR NETİCE"
Daha sonra yapılan tespitlerde bunların sigara, mazot gibi kaçakçılıkları yaptığı bir grup olduğu ortaya çıkıyor fakat bu ana kadar da benim edindiğim bilgiler, arkadaşlarımdan aldığım bilgiler, bu tür kaçakçıları da 3-5 bilemediniz 10 kişilik gruplar. Kullandıkları yük taşıyıcılar yani katırlar da sayısal olarak çok daha fazla olurmuş. Burada 40 kişilik bir grubun olması, oradaki alınan talihsiz neticelerde de silahlar bu tür hayvanlarla taşınmıştı. Bunların hepsi birer ibretti, tedbirdi. Bu defa ise böyle bir yanlışa güvenlik güçlerimizin düşmemesi talihsiz bir netice. Uludere‘deki 3 köyün mensuplarının bu sigara kaçakçılığını yaptığı bir grup. Bunların yarıya yakını 20 yaş altı diğerleri 20 yaş üstünden oluşan bir gruptu. 1 Vatandaşımız yaralı, bu noktada üzüntümüz büyük. Gerek idari ve adli incelemeler yapılıyor. Bildiğiniz gibi dün süratle buraya Diyarbakır‘dan adli tıp yetkililerini gönderdik ve oradaki bütün incelemeleri Adli Tıp yetkilileri yaptı, şu sıralar defin işlemleri de bitmiş olmalı. Bütün oradaki, vatandaşlarımız sahiplerine teslim edildi ve böylece de defin işlemleri gerçekleşti.



"ELİMİZDE 4 SAATLİK GÖRÜNTÜ VAR
"
Ben oradaki ailelere başsağlığı dilerken, ölülerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Şuanda gerek Savcılık buradaki çalışmalarını yürütürken bütün görüntüler ki yaklaşık 4 saatlik bir görüntü elimizde mevcut. Bu görüntüler üzerinde de yine TSK ve diğer ilgili birimlerimiz incelemelerini çalışmalarını yapıyorlar. Bu çalışmalar sonrasında durum çok daha netleşecektir."

EMEKLİ VEKİL MAAŞINA VETO
Burada 16. Madde ile ilgili bir iade söz konusu. Burada olayı 2 yönüyle açıklamak zorundayım. Bu konu bana geldiğinde öncesini söylüyorum arkadaşlarıma şunu söyledim. Burada 4 siyasi parti grup başkanvekilleri ile ortak bir metin üzerinde anlaşıyorsanız evet derim ama anlaşmıyorsanız evet demem söz konusu değil dedim. Daha sonra grup başkanvekilleri, genel başkan yardımcıları nitekim Meclis Başkanvekili Meral Hanım’ın da yaptığı açıklama da var ve bunların ses kayıtları da var. Hepsinin ortak bir metin etrafında anlaştıkları söz konusuydu. Bunu daha sonra başkanlık divanı üyeleri imzası ile bu metni ortak hale getirelim dediler ve bu metin imzalandı ve sonrasında Meclis’te onayl alarak çıktı. Daha sonra ne yazık ki bizi üzen budur. İşte akşam başka sabah başka bu tür özellikler dürüst olmayan bir siyasetin ifadesidir. burada, bu emeklilikti şuydu buydu konuşuluyor. Ben popülist bir yaklaşım içerisine girmem. Karakterimi bilen bilir.

Eğer görevde olanları kast edersek, bunların büyük bir çoğunluğunun altında arabasından lojmanına kadar herşeyi var. Şuanda milletvekilleri ile alakalı söylüyorum biz iktidara ilk geldiğimizde ilk yaptığımız iş Milletvekili Lojmanlarını satışa çıkarmak oldu. Biz bunu yaptığımızda basın mensupları bize teşekkür ettiler mi hayır olmadı. Biraz gerçekçi olalım. Bugün özellikle çalışan milletvekili arkadaşlarımla ilgili söylüyorum. Bir defa sürekli olarak illerine gidip gelme zaruretleri var, gelen misafirlerini ağırlamak mecburiyetleri var.

Biz Cumhurbaşkanımızın gönderdiği maddeleri değerlendirip, arkadaşlarımızla bir karara varacağız ve Meclis’ten geçireceğiz, Cumhurbaşkanımızın kararını da değerlendirerek tekrar Köşk‘e sunacağız. Kimse de burada seçim şeyleri ile popülist yaklaşımlarla bu tür şeylere girmesin. 550 milletvekilinin aldıkları maaşı bu kadar speküle etmelerini acımasızca buluyorum. Gazeteciler şöyle yazmış, televizyonlarda böyle konuşmuşlar bunu kale almıyorum. Bunu yıllar yılı hep söylemişlerdir. Diğer Türkiye‘deki tüm gelişmeleri kimse kale almamıştır.

"BDP ŞOV YAPIYOR"
Özellikle bu Haftanin’deki olayla ilgili atılan bazı gazete başlıkları çok acımasız, insafsızdır. Devlet halkını bombaladı. Bunlar acımasız başlıklardır. Hiçbir devlet halkını kalkıp bombalamaz. Geçmişte yapılmış olabilir ama bizim iktidarımız da bunun yapılması mümkün değil. Burada bilip bilmeden yazan çizen malesef köşe yazarı sıfatı ile cambazlar da var. Bunlar malesef istihbarat örgütlerinden iyi biliyorlar ki onların istihbarat içinde böcekleri var. Bunlara yanlış bilgiler verilmiş. Bunlar 9-10 gün öncesine ait bir bilgidir. İstihbarat birimimiz de buna ilişkin açıklama yapacaktır.

BDP’nin ki her zaman şovdur, istismardır. İşi gücü hayatı durdurmaya yönelik adımlardır. Uludere‘de yaşanan olaylara ilişkin gelip Taksim’de milletin cam çerçevesini arabasını kırıp parçalıyor. Taksim’de giden aracın ne günahı var, o esnafın ne gühanı var. Bu saldırıyı yapanlar ve bu saldırıyı yapan güçler malesef en görselde ne yazılı da tümüyle kastetmiyorum, bunları hiç değerlendirmeye almıyorlar. Bundan dolayı da üzüntülerimiz ortada. Mersin,Adana öyle. Bütün bunların hepsi isyankar yapının ülkeyi karıştırmaktan başka hiçbir emeli olmayan bir yapının uzantısı olabilir’

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen