Çar. May 1st, 2024

Erdoğan’ın doktoru Dursun Buğra, ‘Tam Gün Yasası’ yüzünden özel hastaneye geçmiş.


Başbakan Erdoğan’a "laparoskopik" yöntemle başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı yapan Prof. Dr. Dursun Buğra’nın, “Tam Gün” nedeniyle İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekliliğini isteyerek ayrıldığı ortaya çıktı. Özel Amerikan Hastanesi’nde çalışan Prof. Dr. Buğra, ameliyatı Pendik Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın ‘Tam Gün’ yüzünden üniversiteden ayrılan bir doktor tarafından ameliyat edilmesi tartışma başlattı. Türk Tabipler Birliği;

"Tam Gün Yasası’na göre, özel hastane doktorları devlet hastanesinde görev alamaz. kanun, Başbakan için yürürlükten kaldırıldı" dedi.

‘MEVZUATA AYKIRI’

Tam Gün yasasına göre muayenehanesi olan ve özelde çalışan hekimler üniversite hastanelerinde hastaya müdehale edemiyor. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan “Sonuçta sözünü ettiğimiz kişi Başbakan olunca mevzuat yürürlükten kalkabiliyor. Başbakan’ın hekim seçme özgürlüğü olabilir, ancak bu herkes için olmalı” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de “Sayın Başbakan’a acil şifalar dileriz” temennisinin ardından şu ifadeleri kullandı: “Sayın Erdoğan bu aşamada her hastanın hakkı olan hekim seçme özgürlüğünü de kullanarak Marmara Üniversitesi’ni tercih etmiş ama hastanenin kadrosunda olmayan bir cerrahi kadro ile sağlık sorununu çözme yolunu seçmiştir. Yürürlükteki hukuksal mevzuat ile diğer bireyler için yasaklanmış ve Sağlık Bakanı’nın ‘milli iradeyi temsil ederek’ hassasiyet gösterdiği bu uygulama Sayın Başbakan içinyürürlükten kaldırılmış gözükmektedir. Sayın Sağlık Bakanı’nın sağlık hakkı çerçevesinde bu durumu ve uyguladığı politikaların yarattığı sayısız eşitsizliği ‘milli irade adına’ değerlendirmesi beklentimizdir.”

>> Esnafa hayat öpücüğü… tıkla müjden var!..

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen