Per. May 2nd, 2024

Arap basınında yer alan iddiaya göre Suriye sivillerin korunması protokolünü imzaladı.


Arap basınında yer alan iddiaya göre Suriye sivillerin korunması protokolünü imzaladı. Ayrıca haberde Arap Birliği’nin Suriye‘de gözlemci bulundurma önerisinin de kabul edildiği bildirildi.

Velid Muallim: Benim bazı değişiklikler yapıldı bu anlaşmanın taslağında, Arap Birliği Protokolü’nün taslağında. Bu doğrultuda Doha’da Katar‘da biraraya gelindi. Bu buluşmada, genel sekreter bana bir telefon açtı ve bakanlık komitesinin bu değişikliklerini ancak tek bir cümle dışında bunu kabul ettiğni söyledi. Önümüzdeki seçenekler daha kötüydü. O yüzden ben bu dökümana bir kelime daha eklenmesine karşı çıktım. Daha sonra beni tekrar kendisiaradı ve bizim son kararımızın olup olmadığını sordu ben de reddimizin son kararımız olduğunu söyledim.

Bu kapsamda Arap Birliği bir açıklama yaptı, bu açıklama kötü bir açıklamaydı. Bu açıklama olaya tek bir yönden bakıyordu. Bu açıklama sonrasında bir barış konferansı Doha’da gerçekleştirildi. Komitelerin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi, mevcut durum değerlendirildi ve yanlış bilgilendirilmenin ortadan kaldırılması için basın toplantısı düzenlendi. Yapılan açıklamada karar ayrılığının tek bir kelimeye bağlandığı söylendi ama bu doğru değildi. Bazı Arap taraflarının amaçları bizde şüphe uyandırdı.

Burkadaki konu tek bir kelimenin eklenmesi değil, bizi asıl düşündüren, bunun arkasındaki düşüncelerdir. Biz kesinlikle böyle birşeyi kabul edemeyiz. Biz, sorunları Arap Dünyası içerisinde çözmeye niyetliyiz. Böyle bir durumda bunu uluslararası platforma taşınmasını kabul edemeyiz. Suriye halkının iyilği bazı şeyleri gerekli kılar, bu da olayın baka açılardan değerlendirilmesini araştırılmasını gerektirir. Tabii ki Suriyeli’lilerin iyiliğini istiyorum ama şunu tarihte de göreceksiniz ki Suriyeliler kimseye boyun eğmeyecektir. Suriye halkının iyiliği ile ilgili düşüncesi olanlar halkın üzerine yaptıırmı kesinlikle kabul etmeyeceklerdir" dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen