Per. May 2nd, 2024

Suriye’deki isyanın merkezi Humus, Arap Birliği gözlemci heyetinin bugün yapacağı ziyaret öncesinde iddialara göre kan gölüne döndü.


Suriye’nin Arap barış planını uygulayıp uygulamadığı noktasında ülkede incelemelerde bulunacak olan Arap Birliği gözlemcilerinin bir bölümü dün Şam’a gitti.

Hafta sonu Suriye‘ye giden heyetin Başkanı Sudanlı General Mustafa Debi, çalışmalarının şu ana kadar iyi gittiği açıklamasında bulunurken, muhalif kaynaklardan operasyon ve ölüm açıklamaları geldi.

Ayrıca, Humus kentine giden bir gözlemcinin de yaralandığı iddia edildi.
SURİYE’DE DÜN…

Ülkenin Arap barış planını uygulayıp uygulamadığını belirleyecek olan Arap Birliği gözlemcilerinin ilk grubu Suriye‘nin başkenti Şam’da.

Toplam 150 kişiden oluşan heyetin Suriye‘ye giden 60 kişilik ilk bölümünde, 50 gözlemciyle Arap Birliği sekretaryasından 10 kişinin bulunduğu kaydedildi.

Cumartesi günü Şam’a giden gözlemci heyetinin Başkanı Sudanlı General Mustafa Debi, çalışmalarının şu ana kadar iyi gittiğini söyledi. Debi, Reuters’a telefonla yaptığı açıklamada, bazı hükümet yetkilileriyle görüştüklerini, yetkililerin kendileriyle işbirliği yaptığını belirtti.
"Operasyonlar sürüyor"

Debi’nin açıklamaları bu yönde olurken, muhalif kaynaklardan gelen bilgilere göre, Suriye ordusu operasyonlarına dün de devam etti.

Humus’un Türkmen mahallesi Bab-ı Amr’a karşı tanklarla saldırı düzenlendiği ve en az 50 kişinin öldüğü, Hama, Dera İdlib, Horan ve Deyr Ez Zor kentlerinde düzenlenen operasyonlarda da 60’ın üstünde ölü olduğu belirtildi.
"Bir gözlemci yaralandı"

Ayrıca, durumun çok kötü olduğu yönünde bilgiler gelen Humus’a giden Arap Birliğinden bir gözlemcinin açılan ateşte yaralandığı bildirildi.

Now-Lebanon adlı internet sitesinde yer alan haberde, kentte incelemelerde bulunan birliğin gözlemci üyelerinden birisinin açılan ateş sonucunda yaralandığını duyuruldu. İnternet sitesi, konuya ilişkin detaylı bilgi vermedi.

Suriye’de olayların başladığı mart ayından bu yana 5 binden fazla insanın öldüğü tahmin ediliyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen