Per. May 2nd, 2024

Cumhurbaşkanı Gül, görev süresiyle ilgili kararın bir an önce verilmesi gerektiğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kanal 24’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı süresi kararının bir an önce netleşmesi gerektiğini söyledi.

SİYASETİ CUMHURBAŞKANLIĞININ DIŞINDA TUTTUM
Cumhurbaşkanlığının görev süresiyle ilgili tartışmaların dışında kalmayı tercih ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül "Yapılan tartışmalar o noktaya geliyor ki, sanki beni siyasetin bir parçası gibi görüp tartışanlar çok oluyor. Ben Cumhurbaşkanı olduktan sonra, siyasetin içinden gelmeme rağmen bu makamı siyasetin dışında tutmak için olağanüstü bir çaba gösterdim." dedi.

KARAR BİR AN ÖNCE NETLEŞSİN

Kendisinin bu konuda gösterdiği hassasiyeti gösterdiğini ve herkesinde bu dikkati göstermesi gerektiğini kaydeden Gül "Bu konuyla ilgili karar neyse bir an önce netleşmesini çok arzu ederim. Çünkü yakışık olmayan bir durum ortaya çıkıyor." diye konuştu.

GÖREVİMİ HAKKIYLA YAPMAK İSTİYORUM

Cumhurbaşkanlığı görevi sona erdikten sonra siyasete girip girmeyeceği yönündeki sorulara da yanıt veren Gül "Ben hangi görevi yapıyorsam, o görevi hakkıyla yapmak, onun dışında hiç bir şey düşünmedim. Bugünde Cumhurbaşkanı olarak , Cumhurbaşkanı olarak çok sorumlu ve onurlu bir görevi hakkıyla yapmanın ötesinde hiç bir şey düşünmedim. Daha da açık söyleyeyim siyasetle ilgili herhangi bir hesabımda yok." dedi.

TARTIŞMALARIN DIŞINDAYIM

Siyasi hesabı olmadığını yineleyen Cumhurbaşkanı Gül "Hayatta emeklilik diye bir şey olmaz. Tekrar söyleyeyim herhangi bir siyasi beklenti ve siyasi bir hesabım yok. Tek isteğim bu görevimi hakkıyla yapmak. Onun için bu tartışmaların dışındayım.Ben siyasetten geçtim ve geldim. " ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen