Per. May 2nd, 2024

Şike soruşturmasında adı geçen futbolcu Can Arat stada alınmadı


İstanbul Büyükşehir Belediyespor, şike soruşturmasında adı geçen ve sahalara giriş yasağı getirilen oyuncular arasında bulunan stoper Can Arat’ı Federasyon temsilcisinin uyarısıyla son anda kadrodan çıkarttı. İlk 11’de görev yapacak Can’ın yerine Cesairo forma giydi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem, yenilgi sonrası yaptığı açıklamada Can Arat’ı son anda kadrodan çıkarmanın moral bozukluğunu yaşadıklarını belirterek, "Stada gelip maç ısınması yaparken, futbolcu kardeşlerimiz soyunma odasına giriyor ve sonra ’Can Arat oynayamaz’ diye bir haber geliyor. Gelin bu takımı oynatın. Hayatımda ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Şu anda maçla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Hayatta bunlar da varmış. Oyuna motive olamadık. Tüm olumsuzluklara karşın iyi oynadık ama kazanamadık. Oyunu sürekli kazanma adına hamleler yapan bizdik. Kamil Abitoğlu gibi bir hakem, gol öncesi faulu vermesi lazımdı. Bugün tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum. Hayatımda ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Ama oyuncularımız sahaya çıkıp aslanlar gibi oynadılar" dedi.

Futbol Federasyonu Gözlemcisi, Can Arat’ın stadda kalamayacağını ve oynayamayacağını söyledi. Sahaya hangi psikoloji ile çıktığımızı anlayın. İsmi geçen bazı oyuncular dün oynadılar. Bugün bize mi yapılıyor. Daha önce haber verilir. Maç saatinde bu yapılmaz. Hayatta daha neler göreceğiz. Takımı motive ediyorsun. Böyle bir haberle ne yapacağımızı şaşırdık. Sarımsak yemedik ağzımız koksun" diye konuştu.

MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ AVCI, CAN ARAT´I TESELLİ ETTİ

Kayserispor – İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasından önce, şike iddianamesinde yer aldığı için statlara alınmaması kararlaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Can Arat’ı, eski çalıştırıcısı A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı teselli etti.

Kadir Has Stadı’nda oynanan karşılaşma öncesi esame listesine Kaleci Behram Zulaloğlu’dan sonra ikinci sırada 2 forma numarası ve 592405 lisans numarası ile yazılan ancak Türkiye Futbol Federasyonunda görevli gözlemciler tarafından stattan ve listeden çıkarılan Can Arat, takım arkadaşlarıyla maç sonrası yemek yedikleri Elmacıoğlu İskender restoranda buluştu. Bu sırada, Kayserispor- İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını izleyen A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, eski öğrencisi Can Arat’ın yanına giderek kısa bir süre konuştu. Ardından da Can Arat’ın başını okşayıp, eski takımının yöneticileri ve yeni teknik direktörü Arif Erdem’in bulunduğu masaya oturarak yemeğini yedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen