Cts. May 4th, 2024

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, gelecekte insanlığı bekleyen temel tehdidin kanser olduğunu belirterek, “Kanser ilerleyen yıllarda daha da artacak” dedi.


Peş peşe ünlü isimlerin meme kanserine yakalanması kadınlar arasında panik yaşanmasına neden oldu. Önce sanatçı Nilüfer, ardından Adını Feriha Koydum dizisi oyuncusu Vahide Gördüm ve yine aynı dizi oyuncusu Deniz Uğur…

Türkiye’de meme kanseri artıyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’ndan ise korkutan bir açıklama geldi. "Kanser ilerleyen yıllarda daha da artacak."

TV8 ekranlarında yayınlanan Böyle Bir Şey Var Mı? programına konuk olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, iki ay önce aynı hastanede sol göğsündeki kanserli kitle alınan Nilüfer’in sağlık durumu hakkında bilgiler verdi ve meme kanserine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"NİLÜFER’İN DURUMU İYİ"

Nilüfer’in hem yakın arkadaşı hem doktoru olan Müftüoğlu, Niüfer’in tedavisine Türkiye’de devam edeceğini, tedavisinin iyi gittiğini ve keyfinin yerinde olduğunu söyledi.

Bu tip hastalıkların ünlü insanlarla karşı karşıya geldiği zaman, toplumda o hastalıklarla ilgili bilincin artması yönünde bir etki doğduğunu söyleyen Müftüoğlu, "Üzülerek söylüyorum ki, bu daha da artacak. Önümüzde insanlığı bekleyen temel tehditlerden birisi kanser" dedi.

"GELECEKTE İNSANLIĞI BEKLEYEN TEMEL TEHDİT KANSER"

"Zaten bu temel tehdit kanser olduğu için ilaç firmaları artık antibiyotik yapmayı bıraktı, ağrı kesici aramıyorlar" diyen Müftüoğlu, "Hepsi yeni kanser ilaçları arıyorlar. Hem derde deva olmak hem de para kazanmak için. Gelecekte insanlığı tehdit eden temel sağlık sorunu büyüyerek kanser olacak. Aslında kronik hastalıklar olacak. Yani obezite, şeker hastalığı, romatizmal hastalıklar, bellek kaybı, Alzheimer olacak. Ama aynı zamanda büyük bir bölümün ölüm nedeni kanser olacak. Şu anda kalp damar hastalıkları birinci sırada ölüm nedeni, ikinci sırada kanserler var. Ama 2020’de bu denge değişecek birinci sıraya kanser çıkacak" şeklinde konuştu.

NEDEN ÇIKACAK?

Müftüoğlu, neden birinci sıraya çıkacağını şöyle anlattı:

"Nedeni çok ama başlıca nedeni hayatı kirletiyoruz. Bize teslim edilen doğayı kendi kafamıza göre şekillendirme peşindeyiz. Doğayı plastik, sentetik bir ortama dönüştürüyoruz."

NASIL ÖNLENİR?

Bunun önlenmesinin daha az kimyasal ile olacağını ifade eden Osman Müftüoğlu, "Hayatımızı gözden geçireceğiz. Bize başkalarının dayattığı hayatı değil, kendi hayatımızı yaşamaya çalışacağız. İşiniz yoksa trafiğe çıkmayın. Çünkü egzoz gazları sizi zehirliyor, sigara içiyorsanız bırakın, fazla miktarda alkol tüketmeyin. Biraz hayatımız konusunda bilinçlenmemiz lazım. Bir de hayatı tüketmek olarak algılamaya bırakmamız lazım. Çünkü hayatı biz tükettikçe hayat bizi daha çabuk tüketiyor. Biraz daha sakin olmamız lazım, biraz daha hayatı düşünerek yaşamamız lazım" önerilerinde bulundu.

TÜP BEBEK TEDAVİSİ MEME KANSERİNİ TETİKLİYOR MU?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, "Tüp bebek tedavisinin meme kanserini tetiklediğine dair elimizde bir veri yok" bilgisini de verdi. BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen