Per. May 2nd, 2024

Son yılların en güçlü kadın vokallerinden Öykü Gürman’ın büyük bir özenle hazırlanan, onbir şarkıdan oluşan Pasaj Müzik etiketli “BİR BAŞKA” albümün lansman konseri 15 Aralık’ta saat 22:00′ de Beyoğlu İstanbul Live sahnesinde gerçekleşti.


Çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, sırtı açık göğüs dekolteli askılı üst ve deri pantolanla sahneye çıkan Öykü Gürman söylediği şarkılarla izleyenlere keyifili dakikalar yaşattı.

2 saate yakın sahnede kalan Öykü Gürman, son günlerin hit şarkısı "yALAN gÖZLERİN" ile başladığı konserde yüksek enerjisi ve sahne hakimiyetiyle, tek başınada ne kadar başarılı olduğunu gözler önüne serdi.

Zengin bir sahne repertuarına sahip olan Öykü Gürman, uzun bir zaman sonra verdiği konserinde, herkesin dinlemekten zevk aldığı coverları ve yeni albümde yer alan kendi yazdığı şarkılarını ilk kez seslendirdi.

Yorumladığı her şarkıya başka bir lezzet katan Öykü Gürman, yalnızlığının üretimine büyük katkısı olduğunu, emekle ve sabırla çalışarak bunu aştığını söyledi.

Öykü Gürman’ın yeni albümü beş farklı kayıt stüdyosunda 18 ayda hazırlandı. Müzik direktörlüğünü deneyimli müzik adamı Nurkan Renda’nın yaptığı “Bir Başka”daki şarkıların mixini Ender Akay masteringini Çağlar Türkmen yaptı.

Söz yazarı ve besteci kimliğini ön plana çıkaran Öykü Gürman, Yunanlı besteci Tasos Panagis’in iki şarkısına söz yazarken, beş şarkının bestesini, altı şarkının sözlerini yazdı. Apostolos Kaldara, Eftihia Papagiannopoulou gibi Yunanlı bestecilerin şarkıları haricinde Sementa, Murat Hasarı ve Fikret Şeneş’in şarkılarını da yorumlandığı albümün özel sürprizi; ünlü Türk sanat müziği bestecisi Suat Sayın’ın unutulmaz şarkısı “Yalan Gözlerin” oldu.

Hem batı müziği hem de alaturka tınılarını taşıyan, Akustik olarak kaydedilen, sentetik seslerin kullanılmadığı “Bir Başka”da yer alan şarkılar, Öykü Gürman’ın vokal performans gücünü ve başarısını gözler önüne seriyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen