Per. May 2nd, 2024

Fenerbahçe Yönetimi, 11 milyon euroya Spartak Moskova’ya sattığı Nijeryalı yıldızın parasını tahsil edemeyince oyuncusunu geri istedi.


İşte şike iddianamesinin tam metni (Son Detaylar)

Ancak hem Rus kulübü, hem de Emanuel Emenike bu duruma karşı çıkınca sarı-lacivertli kulübün eli kolu bağlandı. Sezon başında Kardemir Karabükspor’dan büyük umutlarla transfer ettiği Emanuel Emenike’yi, Şampiyonlar Ligi’nden ihraç sonrası apar topar Rusya’nın Spartak Moskova Kulübü’ne satan Fenerbahçe, bu oyuncunun bonservis bedelini tahsil edemediği için iadesini istedi.
Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Emenike’nin yaşadığı huzursuzluğun ardından kendi isteği ile Spartak Moskova’ya satılmasından sonra, sarı-lacivertli kulübün belli bir süre içinde ödenmesi gereken 11 milyon euroluk bonservis ücretini henüz alamadığı öğrenildi.
Rus ekibi ödemeyi geciktirince, Fenerbahçe Yönetimi, Spartak Moskova’ya rest çekip, “Ya parayı ya da acilen Emenike’yi geri verin” dedi. Spartak Moskova’ya transfer olduktan sonra Avrupa piyasasında fiyatı birden artan Emenike’yi geri getirip, ya oynatmayı ya da yeniden satmayı planlayan Fenerbahçe Yönetimi, bu konuda Ruslarla uzlaşmaya varamadı.

Dönmek istemedi
Şike soruşturması nedeniyle açılan davanın iddianamesinin yayınlanmasından sonra Emenike’ye de seyir yasağı gelmesi üzerine sorun rafa kaldırılırken, Fenerbahçe alacağı parayı tahsil etmek için çaba harcıyor.
Türkiye’ye dönmek istemeyen Emenike’nin de Fenerbahçe’nin iade talebine soğuk baktığı, yargılandığı Türkiye’ye bir daha ayak basmak istemediğini belirterek, Rus yetkililere başvurduğu da öğrenildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen