Per. May 2nd, 2024

Paris’te bir grup Türk, sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısını yeniden gündeme alan Fransa’yı protesto etti


Fransız Senatosu’nun Mayıs 2011 tarihinde gündeme almayı reddettiği ‘Soykırımı İnkar Yasası’nı yeniden gündeme alması Concord Meydanı’nda toplanan ve kendilerine Talat Paşa Komitesi adını veren yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından protesto edildi.

Grup adına bildiriyi Fransızca okuyan Habib Hamza Erdem, "Almanya, Belçika‘dan geldik. Gerektiği zaman İran, Irak, dünyanın dört bir tarafından geleceğiz. Ermenistan‘dan bile. Soykırım emperyalist güçlerin yalanıdır." dedi.

Grup adına ikinci bir açıklamam yapana Ali Mercan ise şöyle konuştu:
"TÜRKLER’İ ARKADAN VURDURAN FRANSIZLAR DEĞİL Mİ?"

Biz bu meydanlara büyük Fransız Devriminin yolunu takip ediyoruz. Kurtuluş Savaşında Fransız Devrim’inden örnek aldık. Fransızlar kendi tarihlerine ihanet etti, unuttu. Fransa Cezayir‘de 1 milyon insanı niçin katlettiğini izah etsin. Kurtuluş Savaşımız sırasında Antep’te, Maraş’ta, Urfa’da ne arıyordu Fransa. Söylediğim yerler Fransız toprağımıdır. Biz buraya eşitlik, kardeşlik için geldik. Kurtuluş Savaşı’nda kesinlikle soykırım yapmadık. Vatanımızı savunduk. Eğer Ermenilere bir zarar gelmişse Osmanlı topraklarında burada en büyük sorumlulardan biri Fransa dır. Ermenileri örgütleyip, silahlandırıp Osmanlıları, Türkleri arkadan vurmak için ellerine silah veren Fransa değil midir?
MÜCADELEYE DEVAM SÖZÜ

Paris Concord Meydanı’ndan bir kere daha haykırıyoruz. Türk Milletinin 5 milyonluk bir parçası olarak Ermeni soykırımı yalanını Fransa‘nın ve diğer milletlerin yüzüne çarpıyor. İftiraları geri aldırana kadar mücadele edeceğimize söz veriyoruz."

Meydandan geçen Fransız bir genç kız, konuşmaları dinledikten sonra ‘Vatanınızı savunun’ diyerek gruba destek verdi.

‘Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır’ , ‘Soykırım yalanı Amerikan yalanı’ ‘Soykırım yapmadık vatanı savunduk’ ?Yurt sevenler çıkacak hesap soracak’ ‘Soykırım yalanı AB planı’ sloganlarını atan grup, basın bildirisinin okunmasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen