Per. May 2nd, 2024

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye’nin orta öğretim alanındaki en büyük kampüsü olan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nü, 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.


Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye‘nin orta öğretim alanındaki en büyük kampüsü olan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nü, 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.

Harput, makamında düzenlediği basın toplantısında, "yapımı yılan hikayesine döndü" şeklinde nitelendirdiği İnegöl ilçesinde hayırsever Mehmet Yıldız tarafından eşi adına yaptırılan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nün yapımına 2005’te başlandığını belirtti.

Yüzde 55’lik bölümünden sonra yapımına ara verildiğini ve inşaatın 4 yıldır atıl olduğunu ifade eden Harput, kampüsün yapımının tamamlanması için harekete geçtiklerini bildirdi.

İnşaatın 60 milyon liralık bir bütçeyle bitirileceğini vurgulayan Harput, şöyle devam etti:

"Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü, 2005-2006 yılında yapılan protokolle Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlandı. Yüzde 55 seviyelerine gelen inşaatlarda duraklama meydana geldi. Geldiğim günden bu yana böyle büyük ve güzel bir eğitim kampüsünün beklememesi için Mehmet Yıldız‘la defalarca görüştüm. Yeni ve eski Milli Eğitim bakanları ile de görüşerek, artık bu bekleyişin bitmesi yönündeki isteklerimizi aktardık."

İnşaatın yeniden başlaması noktasında büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Harput, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin orta öğretim alanındaki en büyük kampüsünü, 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yetiştirmeyi planlıyoruz. Kampüs içinde elektrik ve doğal gaz hizmeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca karşılanacak. Su ve kanalizasyon hizmetleri İnegöl Belediyesi tarafından yapılacak. Telefon hizmetinin de Türk Telekom tarafından yerine getirilmesi konusunda mutabakat sağladık."

Kampüste, Anadolu teknik ve meslek lisesi için 24 derslikli öğretim binası, mobilya dekorasyon, telekomünikasyon, bilgisayar, elektrik ve elektronik, motor, tekstil ve konfeksiyon, metal işleri atölyeleri bulunacağını anlatan Harput,

"Kampüste ayrıca kız ve erkek öğrenciler için pansiyon, yemekhane, spor salonları, yüzme havuzları, yönetim binaları yer alacak" diye konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen