Çar. May 8th, 2024

Şanlıurfa’da benzerine az rastlanır bir dolandırıcılık olayı yaşandı.


Şanlıurfa`da 7 bin 500 lirasını dolandırıcılara vermek üzere yola çıkan yaşlı kadın, olayı taksiciye anlatınca dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Şanlıurfa Karaköprü Beldesi`nde yaşayan Ö. çiftini gözlerine kestiren dolandırıcılar, ailenin altınlarını almak için her yolu denedi. İlk olarak 50 yaşındaki Vehbi Ö.`yü arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp, `Sen bir Albay`ın eşini taciz etmişsin. Sana dava açılmasını istemiyorsan vereceğimiz hesaba para yatır` dedi. Bunun üzerine Vehbi Ö. tacizde bulunmadığını ve para yatırmayacağını söyledi. Polise giderek durumu anlatan Vehbi Ö., yardım istedi. Telefon numarasını alan polis buşahıslara ulaşmaya çalıştı. Ancak bir sonuç alınamayınca Vehbi Ö. evine gitti. Bu kez sabah saatlerinde Vehbi Ö.`nün evine giden birkaç şahıs eşi Aynur Ö. ile görüşerek kendilerini sivil polis olarak tanıttı. Kocası hakkında bilgi isterlerken kendilerinin polis olduğuna ikna olmaları için diğer şebeke üyeleri de Vehbi Ö.`yü arayarak eşini aramasını ve evde kimin olduğunu sormalarını istedi. Bunun üzerine eşini arayan Vehbi Ö. eve gelen birkaç polisin kendisinin ifadesini aldığını söyledi. Evdenayrılan dolandırıcılar Aynur Ö.`yü bu kez telefonla arayarak kocasının gözaltına alındığını ve kredi kartı borcu nedeniyle hapse düşeceğini ve dava süreci için yüklü miktarda para gerektiğini söyledi. Şebeke üyeleri parayı da Eyubiye Mahallesi`nde belirleyecekleri adrese getirmesini söyledi. Bunun üzerine paniğe kapılan Aynur Ö. evde bulunan altınları kuyumcuya götürerek 7 bin 500 TL değerindeki altını bozdurdu. Dolandırıcıların isteği üzerine taksiye binen Aynur Ö.`nün paniklediğini gören taksici durumusordu. Taksici daha önceden başına böyle bir olay geldiğini ve bu şahısların dolandırıcı olabileceğini söyledi. Kadının dolandırılmaktan kurtarmaya çalışan taksici durumu hemen polise bildirdi. Bunun üzerine telefon görüşmelerini takibe alan polis, şüphelilerin yerini tespit etmeye çalıştı. Polislerin bu çalışmaları sırasında dolandırıcıları oyalamaya çalışan taksici kadını kent merkezinde gezdirmeye başladı. Daha sonra polisin talebi üzerine taksici kadını Emniyet Müdürlüğüne götürdü. Bu sırada AynurÖ.`nün eşi Vehbi Ö.`yede ulaşan polis karakola gelmesini söyledi. Karakola gelen karı ve koca olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı.

Polis şimdi kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtım yaşlı çifti dolandırmaya çalışan şebekenin üyelerine ulaşmaya çalışıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen