Cum. Nis 26th, 2024

Tost ekmeği üzerinde Fenerbahçe amblemini çıkaracak tost makinesi yakında satışa sunulacak


Fenerbahçe, tost ekmeği üzerinde Fenerbahçe amblemi çıkacak tost makinesini yakında satışa sunacak.

AA muhabirine Fenerium mağazalarına ilişkin bilgi veren Fenerbahçe Kulubü Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, şike soruşturması kapsamında Kulüp Başkanı ve yöneticilerin bulundukları durum nedeniyle Fenerium ürünlerinin daha fazla ilgi gördüğünü ve satışının katlanarak arttığını söyledi.

Göreve geldiğinde Türkiye genelinde 45 bayi mağazası 21 tane de kendi mağazaları bulunduğunu, şu anda bayi mağaza sayısının 22’lere düşdüğünü, ancak kendi mağaza sayılarının 50’yi geçtiğini belirten Kiğılı, artık bayilik vermediklerini kaydetti.

Kiğılı, "Bu alanda 50 yıllık duayenim. Aklın yolu bir. Bayilik ile sistem yürümüyor. Artık kendi mağazalarımızı kendimiz açıyoruz. Türkiye genelinde 75 mağazayı geçti" dedi.

300 bin forma satıldı en çok Alex adı yazıldı

Mağazalara yalnız forma satmadıklarını, yepyeni çeşitler koyduklarını belirten Kiğılı, ürün çeşitlerine ilişkin şu bilgileri verdi: "İki yıldan beri mağazaları tamamen değiştirdik. Bir Fenerbahçelinin giyebileceği iş kıyafeti de hazırlıyoruz, hafta sonu giyilecek spor kıyafet de maç kıyafeti de satıyoruz. Ciddi gömlek satışımız var. Bu yıl gömlek satışında yaklaşık 15 bin adedi geçtik. En çok forma satıyoruz. Formalara en çok Alex’in ismi veriliyor. Yıllık forma satışımız 300 bin adedi geçiyor. Bunların dışında yüzük, saat, çakmak, yeni doğmuş bir çocuğun zıbınını dahi verebiliyoruz. Çocuk ve kadın kıyafetlerimiz var. Satışların yüzde 15’ini bayanlara yapmaya başladık.

Satış ve adetler Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un satış mağazalarının tamamını topladığınızda ancak bir Fenerium edecektir" dedi.

"Tost makinesinden ciddi satış bekleniyor"

Bu yıl piyasaya sürecekleri yeni ürünler hakkında da bilgi veren Kiğılı, "Fenerbahçe tost makinesinin" çıkmak üzere olduğunu bildirdi.

Kiğılı, "Fenerbahçe tost makinesi için lisans vermek üzereyiz. 1-2 ay içinde satışa çıkacak. Tost ekmeğini makineye koyduğunuzda ekmek üzerinde Fenerbahçe amblemi çıkacak" dedi.

Tost makinesinin satılacağı fiyatın henüz belli olmadığını ifade eden Kiğılı, makineyi üretecek firmanın ciddi satış beklediğini ifade ettiğini aktardı.

"Büyüme hedefi yüzde 25-30"

Abdullah Kiğılı, Fenerium mağazalarının yılda 5 milyon liraya yakın lisans verdiği ürünlerden satış geliri olduğunu belirterek, "Fenerium mağazaları 2011’de bir önceki yıla göre yüzde 53 büyüme kaydetti ve cirosu 60 milyon lirayı aştı. 2012’de 15-20 yeni mağaza açacağız. Yüzde 25-30 büyümeyi hedef koyduk" dedi.

Fenerium’un Fenerbahçe’nin ciddi gelir getiren en kıymetli değeri olduğunu, burada satılan tüm ürünlerin lisanlı olduğunu ve taraftarın da çakma ürün yerine kendi ürünlerini tercih ettiğini belirterek tüm taraftarlara bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen