Per. May 2nd, 2024

“ODTÜ-Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi” (METUTECH-ATOM), geçen sene olduğu gibi bu sene de “Global Game Jam (GGJ) 2012” etkinliğine ev sahipliği yapıyor.


“Yenilikçi oyun geliştirme dünya maratonu” olarak da bilinen GGJ’nin bu sene dördüncüsü düzenleniyor. “Global Game Jam”in hedefi, katılımcıların kısa zamanda yaratıcılıklarını ve pratik zekâlarını kullanarak, en eğlenceli ve oynanabilir bilgisayar oyununu, hiç tanımadıkları kişilerle birlikte geliştirebilmeleridir. Etkinliğin en önemli yanı ise oyun geliştirmeye gönül vermiş gençlerin Türkiye’nin dört bir yanından gelerek bir araya gelmeleri ve tüm dünyaya yeteneklerini göstermeleridir.

2011 yılında, 44 ülkeden 167 merkez etkinliğe katılmış, 6500’den fazla oyun geliştirici, 900’den fazla oyun geliştirmiştir. Türkiye’deki 62 oyun geliştirici ile bu 48 saatlik maratona katılmış ve 18 oyun geliştirmişlerdir.

GGJ sadece bir etkinliğin ötesinde Türk Dijital Oyun Sektörüne değerli girişimlerde kazandıran bir etkiye de sahiptir. Geçen sene dereceye giren gruplarımızdan bir tanesi oyunlarını daha da geliştirerek global pazarda satışa sunmuştur. Ayrıca yine GGJ’den sonra başlatılan METUTECH-ATOM başvuru süreçlerine etkinlikten etkilenerek başvuru yapan 2 grup olmuştur.

Global Game Jam, 27-29 Ocak 2012 tarihleri arasında tüm dünya ile aynı anda gerçekleşecek. Şimdiden bu uykusuz ama eğlenceli şölene katılmak için kayıtlar başlamıştır. En büyük hedefimiz Türkiye’deki yetenekleri tüm dünyaya göstermektir.

İster izleyici ister katılımcı, hangi yaştan veya alandan olursa olsun, uykusuz ama unutulmaz bir deneyim yaşamak isteyen tüm oyun severleri Global Game Jam’e bekliyoruz…

METUTECH-ATOM ODTÜ Teknokent Galyum Blok 06531 ODTÜ-Ankara
+90 312 210 64 00 –134 / www.ggjturkey.org



By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen