Çar. May 1st, 2024

NATO’nun, Libya’daki iç savaş sırasında düzenlediği hava saldırısında polis eğitim merkezine düşen, ancak patlamayan bir füze imha edildi.


NATO’nun, Libya’daki iç savaş sırasında düzenlediği hava saldırısında polis eğitim merkezine düşen, ancak patlamayan bir füze imha edildi. Patlama anı AA ekibince görüntülendi.

Ülkede aylar süren iç savaş sırasında NATO uçaklarından atılan füzeler, başkent Trablus’taki Polis Eğitim Merkezini yerle bir etti. Ancak binaya isabet eden füzelerden biri patlamadı.

Muammer Kaddafi iktidarının devrilmesinin ardından Ulusal Geçiş Konseyi’ne bağlı güvenlik güçlerince korunan binada bulunan füzenin bir süre önce imha edilmesine karar verildi. Selahaddin Mahallesi’nde sabahtan itibaren önlem alan güvenlik güçleri, çevre emniyetini aldıktan sonra megafonlarla mahalle sakinlerini dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Daha sonra özel kıyafetli bomba imha uzmanı, binada bulunan patlamamış füzeye düzeneği yerleştirdi. Füzenin birkaç dakika sonra büyük bir gürültüyle patlatılmasının ardından binanın sağlam kalan kolanları çöktü, gökyüzüne doğru büyük bir toz bulutu yükseldi.

Füzenin cinsi hakkında bilgi verilmedi.

Operasyonu düzenleyen güvenlik ekibinin şefi Murad Leker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir binada bulunan ve siviller için risk oluşturan füzenin sorunsuz bir şekilde imha edildiğini, bunun için mutlu olduklarını söyledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen