Per. May 2nd, 2024

Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TÜDOF) Yönetimi Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Alınan karlar ile ilgili bir beyan yayınlandı.


Kurulun basın açıklaması:

Gençlik ve spor alanında kurulan, Dünyanın ilk ve tek, Türkiye’nin 61 inci federasyonu olan Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu’nun (TÜDOF) Yönetim Kurulu, 14 Aralık 2011 tarihli Bakanlık oluru ile resmen oluşturuldu. Mevlüt Dinç Başkanlığında gerçekleştirilen 29 Aralık 2011 tarihli ilk toplantıda Federasyon’un 2012 yılı planları ele alındı. Ülkemiz dijital oyunlar endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak; oyuncular, oyun geliştiriciler, yayıncılar, dağıtıcılar, internet kafeler, üniversiteler, medya gibi değer zincirinde yer alan tüm paydaşların işbirliği ve ortak çalışması temelinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak kurulan TÜDOF’un Yönetim Kurulu, çalışmalarını gerçekleştirdiği ilk toplantı ile başlatmıştır.

Kısa bir zaman içerisinde tüm sektör paydaşlarının ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek ikinci toplantı ile alt kurullarını oluşturmayı ve faaliyetlere başlamayı hedefleyen TÜDOF’u yoğun bir gündem bekliyor. Elektronik sporlarla ilgili yapısal düzenlemeler, oyunların derecelendirilmeleri ve sınıflandırılmaları, aileleri ve gençleri dijital oyunlarla ilgili bilgilendirmek ve bilinçlendirmek doğrultusunda çeşitli uygulamalar, İnternet kafelere destek olmak amaçlı projelerin yanında diğer federasyonlarla işbirliği projeleri, 2012 yılında, Federasyon’un üzerinde yoğun bir şekilde mesai harcayacağı belli başlı konular olarak görünmektedir. Yönetim Kurulu, TÜDOF’u en iyi şekilde temsil etmeyi, sektörün tüm paydaşları ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile uyum içinde çalışarak faydalı projeler üretmeyi en önemli amaç olarak benimsemiştir.

BAŞKAN VE ÜYELER

-Başkan:

Mevlüt Dinç (TTNET A.Ş SOBEE)

-Üyeler:

Alper Akcan (Mikro-Odeme A.Ş)
Barış Özistek (JoyGame)
Bora Turan
Erbil Yiğitbaş (Kırıkkale Üni. İİBF Araş. Gör.)
Erdem Çelik (Mikro Ödeme A.Ş)
Ergun Saygılı (Tesfed)
Fusun Nebil (Turk İnternet)
Gökçe Tekirturhan (Mobilsad Derneği)
Gökhan Ahi (Avukat)
Günseli Özen Ocakoğlu (Rotayayın – MarketingTurkiye)
Haluk iskender (Tesfed)
Hasan Çolakoğlu (Nintendo Türkiye)
İsmet G (Compex Düzenleyicisi)
Sabri Burhan
Samih Yedievli (TTNet A.Ş)
Serkan Yalçın (NBM Yazılım Şirketi Genel Müdürü)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen